Han kommer med band. Med Kenneth Kapstad (trommer), Eirik Øyen (kontrabass), Geir Sundstøl (gitar) og Christer Knutsen (gitar). Mest spennende av alt: nye låter? 

– Det er denne ukas arbeid som bestemmer det, sier Stein Torleif Bjella.

Grunnarbeidet er gjort, hjemme i Ål, alene med kassegitaren. Bandet ventet innenfor døra da han parkerte bilen utenfor studio mandag formiddag.

Nytt materiale 

– Nytt album?

– Jeg tenker ikke så mye på et nytt album, jeg tenker på sangene, på nytt materiale, sier Stein Torleif Bjella.

Han sier at han gleder seg skikkelig til å komme tilbake på Hedmarken. Han er alltid blitt godt mottatt. Her også. I fjor landet han og bandet en 6’er i Hamar Arbeiderblad etter innsatsen på Gregers sent i november.

LES OGSÅ: HA's anmeldelse

– Vet du noe om Kønnband-festivalen?

– Jeg så at Amund (Maarud) skulle spille foran oss, og at Feriekolonien skulle spille etter oss.

– Da blir det jo et slags Bjella-preg på kvelden, med både Amund Maarud, og Ørnulv Snortheim (Feriekolonien), som du også har spilt sammen med, ikke sant?

– Ja, he, he.

– Hva tenker du om det?

– Jeg tenker at det blir en hyggelig kveld. Ørnulv var jo med på det andre albumet til bandet Tolv Volt, og jeg har jo alltid kunne stoppe og overnatte hos Ørnulv når jeg har fartet forbi Hamar. Jeg har ikke hørt Feriekolonien, men jeg har lagt opp til det nå.

Digital utgivelse

Stein Torleif Bjellas album «Gode liv» kom i 2016, men han har faktisk gitt ut et album også i år – et album med utgangspunkt i diktsamlingen hans, med tittelen «Jordsjukantologien». Boka het «Jordsjukantologien dikt», albumet fikk tittelen «Jordsjukantologien musikk». Albumet er en digital utgivelse, det er tolv spor. 

– Det er ikke satt melodi til tekstene, det er en rytme i lesingen i samspill med musikerne, sier Stein Torleif Bjella.

Fredag står han og bandet klare i Stange bibliotek. Kanskje har med gaver.

– Jeg gleder meg skikkelig, sier Stein Torleif Bjella.  

Fakta

Stein Torleif Bjella

Norsk låtskriver, gitarist og visesanger fra Ål som slo gjennom med sitt første soloalbum i 2009.

 Solodebuten Heidersmenn (2009) ble produsert av Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys og fikk kjempekritikk. (Kilde: snl.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00