Ikke visste jeg, da jeg dro på Åge Aleksandersen & Sambandet i Hamar Kulturhus, at jeg skulle være vitne til et av Norges tøffeste liveband.

folket vil ha Åge

Før konsertstart sto en gjeng stort sett middelaldrende publikummere foran scenen, trampet i takt, klappet, og ropte «Åge, Åge, Åge». Engasjementet var høyt i Kirsten Flagstad-salen, og etter en juvende, fransk sang over høyttaleranlegget, var stemningen høy nok til at rockestjernene gikk på scenen.

-Og for et show det var!

Enorm energi

Åge Aleksandersen, og ikke minst Sambandet, leverte fra start enorm energi og trøkk.

Med en fantastisk befriende versjon av «Levva Livet» som åpningslåt, var lista allerede lagt høyt. De ti karene på scenen viste hvordan det skulle gjøres, og var ikke redde for å by på seg selv. Musikerne trivdes tydelig i rampelyset, og ga hverandre rom til å skinne. Alt fokuset var ikke rettet på frontmann Åge Aleksandersen, og bandet framsto broderlig og sammensveiset. Det var rett og slett herlig å se på.

Gitarist Skjalg Raae, var i spesielt god form under konserten, og rocket omkring scenen som om han ikke hadde gjort annet.

Det samme gjaldt saksofonist Bjørn Røstad, som var tøffere enn begge «The Bluesbrothers» tilsammen.

Bandet var samspilt, flersidig og eksotisk, både instrumentalt og prestasjonsmessig.

Etter strabasiøse tiltak bak messingen, takker Åge Aleksandersen blåserekka.

Det gjør jeg også.

gode forhold

Sammen med de gode musikalske forholdene innad i bandet, og Åge Aleksandersens evne til å få med publikum i allsang, er også lyd- og lys av øverste hylle. Alt i alt er både det tekniske og det menneskelige, av topp kvalitet.

Konsertopplevelsen med Åge Aleksandersen & Sambandet i Hamar Kulturhus var utenom det vanlige, en variert og dramatisk musikkopplevelse, og et rykende tøft show med et knippe legendariske trønderrockere.

Dette var spesielt bra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.