- Filmskaperne har tatt seg store friheter og gir et sterkt historisk uriktig bilde av min far. Jeg har i lang tid gledet meg til å se Kon-Tiki, men det er skuffende å høre hvordan sluttresultatet er blitt, sier Trine Watzinger Narum (70), til Aftenposten.

- Burde kalt ham Petter

Hun har ikke selv sett filmen, som hadde première i Haugesund lørdag.

- Min far var en staut og nervesikker mann, forteller hun videre, og avviser at krangelen mellom faren og Heyerdahl oppsto i virkeligheten. Hun får støtte fra Heyerdahl jr.

- De burde kalt ham Petter eller hva som helst annet. For Herman Watzinger er dette definitivt ikke, sier han.

- Nødvendige grep

I filmen portretteres faren hennes, i Hamar-skuespiller Anders Baasmo Christiansens skikkelse, som en forkommen og nervøs type. I tillegg har filmskaperne konstruert en krangel mellom Watzinger og Thor Heyerdahl i filmen, innrømmer manusforfatter Petter Skavlan overfor hovedstadsavisen.

- Det vi har gjort var nødvendig for å skape en spennende film, sier han.

- Vi driver med fiksjon

Anders Baasmo Christiansen lar seg ikke affisere av kritikken.

- Den ekte historien ble fortalt i dokumentarfilmen i 1951. Vi driver med fiksjon, sier Christiansen til h-a.no.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.