Det hele braket løs på et kommunalt kontor på Hamar Rådhus, og det var her hele den strabasiøse affæren foregikk. Rommet var innredet enkelt og framtidsrettet, alt bortsett fra skrivepulten, telefonen, kontorutstyret og stolen til kommunens sekretær, Leo, spilt av Anders Kippersund. Denne enkle motsetningen i tid og preferanser, ga sekretæren personlighet, og var et fint virkemiddel i stykket.

historien

Stykket utfolder seg med flere og flere interessante karakterer og livlige, dramatiske personligheter, spilt med glimt i øyet og tørst iver av gjengen i Turnékompaniet. Handlingsforløpet går ut på at Hamar kommunes storhetstid er over, og at de kommuneansatte er desperate etter å få nytt liv i byen, som stadig synker i innbyggertall. Til stor frustrasjon for Hamar-ledelsen, er Ringsaker kommune stadig i vekst, med sine limtrehus og luksus. HamKam-trener Ian Hoff, spilt av Yngve Sørli, og fotballspiller Bjørn «Bien» Jensen, spilt av Jonas Jeremiassen Tomter, planter ideen om å få prestisjefylte fotball VM til byen. Kan dette være løsningen for Hamar kommune? Gjengen gjør alt de kan for å overbevise FIFA, men møter en hel del utfordringer på vegen.

Lekent og samfunnsrettet

Manusforfatter Jonas Kippersund, har skrevet et gøyalt og absurd manus, som treffer latternerven hos den selvironiske Hamarborger. Forfatteren har ikke spart på tull og tøys om jernbanesaken, limtrehusene i Ringsaker, lokale begivenheter, sportsmiljøet, og pilegrimsstien. Han viser at han er godt orientert i de lokale røtter og, og den samfunnsaktuelle dagsordren. Stykket er omfattende, interessant og nokså lett kost for de aller fleste. Det var tydelig i salen at både unge og gamle lot seg underholde av Teaterkompaniets «Hamar 2038», og latteren satt løst hos publikum. Det er morsomt å se en gjeng som virkelig klarer å underholde, og som lever seg inn i teateret. Stykket hadde riktignok mer humoristisk enn kunstnerisk verdi, slik man forventer av en komedie. Høstkomedien 2017 var et spennende og dristig teaterstykke, som til- og med falt i smak hos en som ikke bryr seg stort om fotball.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.