• Kåring: Erland Dalen ble valgt til mesterborger i fjor, her sammen med noen fra fanskaren i Damenes Aften.Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
  • Først: Ragna Frisvold ble tidenes første mesterborger i 2001.

For femtende gang inviteres HAs lesere til å stemme fram årets Mesterborger av Hammer By. Kåringen er en fast del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden, som i år finner sted fra 12. til 14. juni. Selve mesterborgerkåringen vil skje søndag 14. juni. Og i år som før er det HAs lesere som skal bestemme hvem som skal kåres.

Men aller først skal årets kandidater velges. Og også det skal leserne være med på. Fra i dag og til og med 28. mai kan forslag på kandidater sendes inn til HA. Deretter vil seks personer bli valgt ut, og selve avstemningen vil starte lørdag 30. mai.

Slik gjør du det

* Forslag på kandidater kan sendes på følgende måter: 

* På e-post til mesterborger@h-a.no 

* På sms til 1963 med kodeord HAsidet (koster kr 5,-)

* I posten til Hamar Arbeiderblad, Pb 262, 2302 Hamar, merket «Mesterborger»

* Leveres i HAs redaksjon i Grønnegata 64

* Siste frist for å foreslå kandidater er torsdag 28. mai kl. 12.00

Hensikten

Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen i en eller annen forstand.

På én side kan det være folk som har markert seg sterkt utad, og på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her.

Dermed kan dette også være en anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent. Og det er en anledning mange har benyttet seg av gjennom årene.

I begge tilfeller dreier det seg om å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – gjerne i fellesskap.

Hvem har det siste året gjort seg spesielt fortjent til æren det er å bli kåret til Hamars mesterborger?

Mesterborgerne

Disse er tidligere utnevnt:

2014 Erland Dalen

2013 Sverre Gaarden

2012 Anders Baasmo Christiansen og Kjell Erik Andersen

2011 Hai Hang

2010 Kari Marie Gundersen

2009 Per-Øivind Sandberg

2008 Ragnar Pedersen

2007 Bente Sydtangen

2006 Tor Karseth

2005 Eli Kristine og Geir Bjørnar Smebye

2004 Henning Børresen

2003 Anders Ørbæk

2002 Lilia Birkeland

2001 Ragna Frisvold

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.