Hamar Domkor, som er tilknyttet Hamar domkirke, holdt 2. søndag i advent konsert i kirken. Med de to unge gjestesolistene sang de julen inn på klassisk vis.

Sangstudenter

Med Elverum og Tangen som hjemsted, i tillegg til slektskap til både kormedlemmer og dirigent, var Våge (20) og Nesdal (23) på hjemmebane under søndagens konsert.

Til daglig er begge sangstudenter ved Norges musikkhøgskole. Mens Våge begynte studiene på den prestisjefulle skolen i høst, er Nesdal på sitt siste år av studiene.Ikke bare lokalt, men også nasjonalt, har han markert seg som en allsidig musiker etter å ha gjort det sterkt i årets Melodi Grand Prix. Likevel er verken han eller Våge i tvil om at det er noe spesielt med å komme hjem.- Det er klart det er litt forskjell på Domkirka og Oslo Spektrum, men jeg blir fortsatt nervøs, og jeg er fortsatt opptatt av å gi alt jeg har, sier han.- Når man opptrer hjemme synes jeg det blir ekstra viktig å virkelig prestere, sier Våge, mens Nesdal nikker enig.

Kirkemusikk

Både gjestesolistene og koret selv fikk vist fram stor stemmeprakt under konserten, hvor det ble framført klassiske stykker og kirkemusikk. I tråd med årstiden åpnet de 35 koristene med «Advent» av Otto Olsson.

Våge og Kippersund Nesdal framførte stykker hver for seg, som duett og sammen med koret, akkompagnert av piano og orgel. Med klokkeklare stemmer sang de kjente klassikere som «Ave Maria», «Rejoice, fra Messias» og «Pie Jesu».

Publikum reiste seg

- Bli med og kjenn på fellesskapet som oppstår når vi deler sangen, sa dirigent Trond Våge, og oppfordret publikum til å reise seg og synge med på «Deilig er jorden».

Etter den timelange konserten var det et fornøyd publikum med store lovord om musikerne.Ikke bare ble konserten avsluttet med stående allsang, men både solister og koret fikk stående applaus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.