tangen
- Vi er kjempefornøyde. Det har vært over 700 besøkende her. Vi er nok en festival med det eldste og det yngste publikumet her omkring. Mange er under 18 og mange er over 60, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.
Det store aldersspriket skyldes alle besteforeldrene som kommer for å se barnebarna spille.
Av hele 22 band kom mange band fra Stange sør.
- Hva skyldes denne blomstrende kreativiteten?

Rockeverkstedene

- Vi vektlegger å få med band fra rockeverkstedene. Vi har fått med unge musikere fra både Stange, Hamar, Ottestad og Tangen. Dette skal være en profesjonell scene som de kan få vist seg fram på, sier festivalsjefen.

Spritbua

Det er første gang Tangenrock arrangeres i det gamle brenneriet. Før har de spilt på samfunnshuset. Det er to saler i brenneriet. Den ene er Spritbua. Bak smårutete gittervinduer og røffe vegger koker det blant ungdommen som står i første rekke og digger musikken. Bak ungdommen står foreldrene og filmer, og bak dem igjen står oldeforeldrene med et åpent sinn og lytter til musikk de aldri ellers ville ha hørt på.
I spritbua møter vi Karoline Amb som er fylkesprodusent for UKM. Hun er ute og digger bandet som står på scenen.

Husk UKM

- Nå er det snart UKM og da må alle ungdommer melde seg på. Sceneerfaring er viktig å få, legger hun til.

Guttearena

Vi møter også Inga Live Kippersund som savner flere jenter på scenen.
- Jeg var veldig glad i går kveld da jeg hørte bandet Rastlaus fra Kongsvinger, som besto av jenter, sier Kippersund. På dagen lørdag var jentene representert da Kvennstugguteatert spilte en smakebit av stykket. «Kors på hæsjen». Tangenrock er en fin oppstart til en ny sesong med øving for mange unge musikere. Og at det spirer og gror på Tangen er det er ingen tvil om. Og Brenneriet på Tangen er igjen er en viktig hjørnesteinsbedrift i den kreative bygda Tangen.
- Vi er kjempefornøyde, sier festivalsjef Langberg Larsen, som allerede nå gleder seg til Tangenrock i brenneriet neste år.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.