Dahlsbakkens nyeste film ble første gang vist på kino lørdag 30. september, i København, i forbindelse med Danmarks største filmfestival. Danskene applauderte under filmen.

«Hjertelig film fik hjertelig modtagelse», het det i festivalrapporten – og: «Modtagelsen fra publikum var fænomenal».

Danskene elsket faren, transepersonen Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle), sønnen Kasper (Benjamin Helstad) – og deres roadtrip vestover etter at Kaspers mor er død.

Mye folk

Også i London, i forrige uke, ble filmen godt mottatt:

– Helt strålende, sier Henrik M. Dahlsbakken, som var på plass under filmfestivalen sammen med skuespillere og flere fra teamet.

Han antar at «Mayfair Curzon Cinema» tar mellom fire- og fem hundre i salen.

– Det ble litt slik; Oj! Her var det mye folk.

Henrik introduserte filmen, og deltok i en spørsmålsrunde etterpå.

– Overraskende mange ble igjen etter filmen.

– Merket du forskjell på publikum i Danmark og i England?

– Det var nok litt forskjell på hva de lo av. Jeg tror en del forsvinner i oversettelsen til engelsk, sier regissøren – som mest av alt er fornøyd med å balansere glede og sorg gjennom filmen – og som skryter stort av skuespillerprestasjonene.

5. januar

Planen for «Rett Vest» var premiere i Norge 10. november. Det er nå forandret. Ganske enkelt fordi Orientekspressen dundrer inn på stasjonen, unnskyld, inn i kinosalen. 10. november er det premiere på «Murder on the Orient Express» Agatha Christie-klassikeren) med Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz med flere.

– Vi hadde mistet mange visningssteder med samme premièredato. 5. januer er en bra dato for oss, sier Henrik M. Dahlsbakken.

Og han legger til at det er planlagt førvisning av «Rett Vest» i november; både i Oslo, Bergen, i Bodø – og ikke minst i Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.