– Det mangler den ene store bestselgeren blant romanene i høst, sier butikksjef Tina Rørvik på Gravdahl. – I stedet er det ganske jevnt mellom flere.

Og fortsatt er det nesten to uker igjen til jul, og det er ikke sikkert vinneren blir klar før helt oppunder mål.

Foreløpig er det juleheftet «Juleroser» som topper bestselgerlista på Gravdahl, og med bra margin. Men ifølge Tina Rørvik er det ikke sikkert det vil vare. For hun forteller at det nå har gått tomt hos leverandøren, og det nærmer seg tomt på Gravdahl også.

Så her er det rom for en sterk spurter i toppen.

Far og sønn

Så kanskje det blir en familiedyst mellom far og sønn Faldbakken? Knut er aktuell med den nye ettbindsutgaven av «Uår», mens Matias er på lista med «The Hills» – romanen som tidligere i høst ble nominert til Brageprisen. Knut og Matias Faldbakken hadde bokpresentasjon sammen på Gravdahl for et par uker siden, men da var det ingen som diskuterte hvem de trodde skulle bli årets lokale bestselger. Og skulle det bli både far og sønn helt i toppen, vil det være et ganske oppsiktsvekkende resultat.

Geologi slår an

De lokale utgivelsene har gjort det godt i år også, med årbøker både fra Vang og Løten. Men den store overraskelsen, påpeker Tina Rørvik, er at den geologiske fagboka om Mjøsområdet er helt oppe på femte plass.

– Da boka ble presentert på Gravdahl i høst, lå den helt på topp på bestselgerlista, forteller Tina Rørvik.

Så er det da også en vesentlig utgivelse; «Mjøslandets bibel», ble den kalt i HAs anmeldelse.

En knapp på bye

Selv har Tina Rørvik holdt en knapp på Asbjørn Bakkes biografi om Erik Bye, som hadde svært raskt salg rett etter utgivelsen. Blant romanene trekker hun ellers fram Helga Flatlands «En moderne familie».

På den nasjonale bestselger lista er det Roy Jacobsens «Rigels øyne» som akkurat nå ligger på topp, men er på 14. plass på Gravdahl. Edvard Hoems roman «Liv andre har levd» er også inne på lista på Gravdahl, men er ventelig kommet for sent til å klatre helt til topps.

Her er topplista til nå:

1. Herborg Kråkevik (red): Juleroser 2017

2. Vang historielag: Minner ifrå Vang 2017

3. Matias Faldbakken: The Hills

4. Knut Faldbakken: Uår

5. Nashoug/Dahl/Nystuen (red). Mjøsområdet – geologi og landskap

6. Helga Flatland: En moderne familie

7. Erika Fatland: Grensen

8. Asbjørn Bakke: Erik Bye

9. Sigmund Falch: Varme hender frå Løten

10. Kjell E. Midthun: Jul

11. Astrid Lindgren: Astrid Lindgrens jul

12. Maja Lunde: Blå

13. Løten historielag: Lautin 2017

14. Roy Jacobsen: Rigels øyne

15. Hanne Lillebo: Sigbjørn Obstfelder

16. Edvard Hoem: Liv andre har levd

17. Bobbie Peers: Luridiumstyven

18. Ketil Bjørnstad: Verden som var min: Syttitallet

19. Jan Kjærstad: Berge

20. Tove Nilsen: Himmelske tilstander

21. Håvard Lillebo: Gløtt og glepptak i dalstrøka østafor

22. Tore Sand (red): Guinness World Records 2018

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.