– Det var jo så klart Morten Harket jeg hadde håpa på, sier Knut om opplevelsen fra den såkalte «blind»-auditionen, hvor dommerne sitter med ryggen til og kun lytter til stemmen til den som synger. Liker de det de hører, trykker de på en knapp og stolen snurrer rundt. Og slik sto altså Knut plutselig ansikt til ansikt med selveste Morten Harket.

– Man tenker hele tiden «kommer noen til å snu seg». Så jeg ble veldig glad, men jeg visste at snart kom den der høye tonen, så jeg måtte konsentrere meg, sier 26 åringen.

stort forbilde

Knut kunne til slutt slappe av, og gikk videre med to av fire dommere å velge mellom. Valget var enkelt.

– Morten Harket er jo en av de største stjernene Norge har hatt. Ingen annen norsk artist har hatt 1. plass på billboardlista i USA. Han ER jo en stjerne.

Selv om de to ikke har fått snakket sammen mye enda, håper Knut på å lære mer av sin mentor etter hvert.

– Han sa at jeg hadde et flott instrument. Og at jeg kunne gjøre alt, at det nesten var for mye.

Knut tror Morten vil utfordre ham til ikke å være så «flink».

– Jeg må bli flinkere til å legge fra meg det flinke. Gi litt mer F. sier den klassisk skolerte sangeren.

nye farvann

I tilbakemeldingen lovte Harket også å ta med Knut «ut i mer ukjent farvann». Men Knut er egentlig vant til å synge mye forskjellig. Han er utdanna i klassisk sang på musikkhøyskolen, men synger også i popbandet Meer, har sunget i storband, rockeband og i guttekor. Det var i koret på Hamar som 10-åring, at han oppdaget at sang var noe han kunne få til bra.

– Men det er jo mange ting jeg enda ikke har prøvd. Så, jo da, jeg ser absolutt fram til å utforske nye farvann sammen med Morten Harket, kommer det lattermildt fra Tangen-gutten.

duell

Onsdag 27. september skal Knut i duell med Lena Haarberg fra Trondheim. Og strategien er klar;

– Jeg tror de vil ha noe mer. Det er mange som er flinke, men man vil jo bli berørt, sier en fortsatt spent Kippersund Nesdal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00