Det er snart to måneder siden Aleksander Gamme forlot Norge på veg til «Dronning Maud Land». Nå klatrer hamarsingen og hans team på «Ulvetanna» (2.931 m.o.h.).Teamet på seks personer lager TV-serien «Prosjekt Dronning Maud Land», og de har fortsatt to uker igjen til hjemreise. Gamme og hans team er ute på forskjellige ekspedisjoner, de klatrer - og de basehopper i de enorme områdene i Antarktis.
Her er linjene Aleksander Gamme selv sendte hjem denne helga:
«29. januar: De siste dagene har alle jobbet som helter på Ulvetanna. Vi ligger i en latterlig vakker majestetisk camp oppe på flaska. Espen, Andy, Kjersti og Ingeborg slet seg oppover, og Jonas og jeg kom heisende dagen etter med mer utstyr. De siste dagene har Jonas og jeg hatt en dag alene i front, opp til ryggen og videre framover. Helt klisjéaktig, nesten ubeskrivelig merkelig rygg, opp og ned, fram og tilbake, men det er strålende vær, utsikt over hele området. Nå har Andy begynt på hovedveggen og det har vært lange, sene dager for alle sammen. Egentlig bra framdrift, så hvis være fortsetter som det gjør ser det lyst ut. Alle får prøvd seg, alle får lede og alle lærer masse.
31. januar: Akkurat nå står jeg og sikrer Espen i en friklatrepitch. Over der er det to taulengder til toppen av Ulvetanna. Vi har gått opp tre taulengder i dag. Det er helt fantastisk vær, og ordentlig artig friklatring. Knallblå himmel, eventyrlig utsikt, vi er på ca. 2900 moh. Helt suveren dag!»
TV-serien er planlagt sendt på NRK i fire episoder høsten 2014 eller en gang vinteren 2014/2015. Produksjonsselskap for serien er Hamar-selskapet Fabelaktiv.
Ekspedisjonens deltakere er: Espen Fadnes (34) fra Molde. Bosatt i Chamonix, spesialist vingedraktflyging, Kjersti Eide (33), Bergen. Basehopper. Sykepleier. A. Gamme (37), Hamar. Kjent fra store ekspedisjoner. Ingeborg Jakobsen (38), Askøy. Teamets fotograf, med erfaring fra 71 grader nord og Amazing Race. Jonas Langseth (34), Lillehammer/Reinsvoll. Fjellklatrer - og Andy Kirkpatrick (42), England. Storveggklatrer.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00