Det er snart to måneder siden Aleksander Gamme forlot Norge på veg til «Dronning Maud Land». Nå klatrer hamarsingen og hans team på «Ulvetanna» (2.931 m.o.h.).Teamet på seks personer lager TV-serien «Prosjekt Dronning Maud Land», og de har fortsatt to uker igjen til hjemreise. Gamme og hans team er ute på forskjellige ekspedisjoner, de klatrer - og de basehopper i de enorme områdene i Antarktis.
Her er linjene Aleksander Gamme selv sendte hjem denne helga:
«29. januar: De siste dagene har alle jobbet som helter på Ulvetanna. Vi ligger i en latterlig vakker majestetisk camp oppe på flaska. Espen, Andy, Kjersti og Ingeborg slet seg oppover, og Jonas og jeg kom heisende dagen etter med mer utstyr. De siste dagene har Jonas og jeg hatt en dag alene i front, opp til ryggen og videre framover. Helt klisjéaktig, nesten ubeskrivelig merkelig rygg, opp og ned, fram og tilbake, men det er strålende vær, utsikt over hele området. Nå har Andy begynt på hovedveggen og det har vært lange, sene dager for alle sammen. Egentlig bra framdrift, så hvis være fortsetter som det gjør ser det lyst ut. Alle får prøvd seg, alle får lede og alle lærer masse.
31. januar: Akkurat nå står jeg og sikrer Espen i en friklatrepitch. Over der er det to taulengder til toppen av Ulvetanna. Vi har gått opp tre taulengder i dag. Det er helt fantastisk vær, og ordentlig artig friklatring. Knallblå himmel, eventyrlig utsikt, vi er på ca. 2900 moh. Helt suveren dag!»
TV-serien er planlagt sendt på NRK i fire episoder høsten 2014 eller en gang vinteren 2014/2015. Produksjonsselskap for serien er Hamar-selskapet Fabelaktiv.
Ekspedisjonens deltakere er: Espen Fadnes (34) fra Molde. Bosatt i Chamonix, spesialist vingedraktflyging, Kjersti Eide (33), Bergen. Basehopper. Sykepleier. A. Gamme (37), Hamar. Kjent fra store ekspedisjoner. Ingeborg Jakobsen (38), Askøy. Teamets fotograf, med erfaring fra 71 grader nord og Amazing Race. Jonas Langseth (34), Lillehammer/Reinsvoll. Fjellklatrer - og Andy Kirkpatrick (42), England. Storveggklatrer.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.