En TV-produksjonsstab i action er hva som møter folk som rusler langs stranda fra Domkirkeodden og nordover. Midt i Klatreparken Domkirkeodden spiller Fabelaktiv inn «Klatrekampen» for TV2.

600 søkte

48 barn, 24 lag fra 13 fylker deltar. 12-åringer fra forskjellige steder i Norge.

– Det meldte seg 600 unger da vi søkte etter deltakere, forteller Arild Halvorsen, prosjektsjef i Fabelaktiv og produsent for denne «Klatrekampen».

– Vi har med unger fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Et TV-produksjonsteam på 25 personer håndterer innspillingen i klatreparken i Hamar. De gjør 20 opptaksdager. De første denne uka.

24 episoder

– Vi filmer denne uka og neste uke. Og så gjør vi noen opptak med programlederen Cecilie Skog i den tredje uka – før seks lag møtes i en finaleuke. Disse deltakerne skal bo her i en sveveteltcamp, forteller Arild Halvorsen.

Det skal produseres 24 episoder, hver på 14 minutter. Først og fremst er dette en produksjon for TV2 Sumo, men det skal også vises episoder på TV2. Regi er ved Rune Sæterstøl og Andreas Dreyer, og prosjektleder for Fabelaktiv er Marte Mørkved-Romstad. Prosjektleder for TV2 er Linn Aubert. Budsjettet er på drøyt fire millioner kroner.

Serien skal på lufta allerede denne sommeren.

Kreative og modige

«Klatrekampen» er beskrevet som et konkurransedrevet reality-program. Hvert program er en delkonkurranse mellom to lag, hvert lag er to personer, og deltakere får testet sin kunnskap om natur, miljø og klima. Deltakerne må samarbeide, være kreative – og ikke minst modige.

Et lag fra Kolsås, Akershus, «To på topp», og et lag fra Øygarden, utenfor Bergen, «Team Thomas», var først ute til opptak denne uka. 12-åringene storkoste seg i klatreparken, og de fikk virkelig prøve seg – fysisk, men også når det gjaldt kunnskapsnøttene de måtte knekke.

Fra Hedmarken deltar et lag fra Hamar, et fra Brumunddal og et fra Brøttum.

Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum er, sammen med Hamar kommune, nære samarbeidspartnere. Prosjektet er også støttet økonomisk av Filminvest.

Selv om det produseres en TV-serie i Klatreparken Domkirkeodden, så er parken åpen for publikum i helgene – og fra 13. mai er det åpent også tirsdager og torsdager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.