• INITIATIV: Tom Theodorsen, best kjent i Hamar som sjef for Atea, Hamar, lager vinfestival til høsten. Foto: Martin Næss Kristiansen

Som arrangør står selskapet «Theodorsen Wining AS», et selskap eid av Tom Theodorsen, som også er daglig leder i Atea, avdeling Hamar.

– Hva slags selskap er «Theodorsen Wining AS», er det et selskap for import av vin som skal arrangere festival?

– Nei, nei, sier Tom Theodorsen.

– Selskapet er mitt, og det er tenkt for opplevelser med vin i sentrum, som foredrag, reiser og eksempelvis en festival som dette. Her handler det om min interesse for mat og vin, at vi bor midt i matfatet, at drikke også hører med. Og så er jeg engasjert i at det skjer noe på Hamar.

Han forteller at hans kone er fra Brumunddal, at han kom til Hamar i 2007 – og at han hele tiden har vært engasjert for at det skal være aktivitet i byen og i nærområdet.

Nå ønsker han seg en vinfestival.

Hamar kulturhus

– Vi har tilgang til de beste råvarer, vi har Norges beste fiskehandler i Hamar – og til dette trengs jo vin.

– Dette blir absolutt ikke noe fyllefest, men noen dager for påfyll av kunnskap. Både for nybegynner og for ekspert.

Arenaen blir Hamar kulturhus, hvor det lages et smakstorg i passasjen. Det er 18-årsgrense. Det må kjøpes inngangsbillett. Det må kjøpes bonger for å løse ut drikke.

– Et titalls produsenter vil være representert, og det kommer importører.

Det blir ikke servering av mat.

Håper på årlig festival

– Men det blir foredrag, med kjente personer – som eksempelvis Ole Martin Alfsen, sier Tom Theodorsen, som understreker at hans eget engasjement handler om interesse for vin og for at han kan bidra til en aktivitet i Hamar sentrum.

Restaurantene skal også involveres, det skal være mulig å delta i en rundtur med prøvesmaking og Theodorsen tenker også på å engasjere Hamar kino for å vise vin-relaterte filmer.

Han ønsker også at dette skal bli en årlig festival

– Vi dere tilby underholdning?

– Nei, men Bjørn Eidsvåg opptrer denne helga i kulturhuset.

– Og det passer kanskje bra?

– Ja, det passer bra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.