Regnet pisker kanskje mot Skibladnerbrygga, men det er lite gråvær over aktivitetskoordinator Remo Martinsen når han presenterer planene for NRKs ankomst med Skibladner 15. juli:

– Målet er å skape en skikkelig folkefest, og vise at Hamar ikke bare er Innlandshovedstaden, men også ei skikkelig perle.

Viser fram regionen

Sammen med kultursjef Morten Midtlien og prosjektkoordinator Randi Kongsli gleder han seg til timevis med direktesending på TV og radio i mjøskanten:

– Det går mange år mellom sånne muligheter til å vise fram byen for resten av landet. At Mjøsa har hovedfokus ei hel uke på landsbasis, er kjempeviktig – og nå må vi gjøre det vi kan som kommune og befolkning for å vise fram byen vår. Dette blir en gledens dag! sier Midtlien.

Musikalsk velkomst

Programmet begynner klokka 13, og NRK Hedmark & Oppland vil sende radio direkte fra Koigen. Skibladner, der NRK har direktesending, ankommer klokka 14 – og 21.30 sender «Sommeråpent» direkte-TV fra Skibladnerbrygga. Og rundt det hele har altså kommunen satt sammen et program som skal bidra til å skape begeistring og vise fram byen for resten av landet:

– Vi vil vise at vi har tradisjoner, samt at vi er en urban by, forteller Kongsli.

stupekonkurranse

Her blir det nemlig mange aktiviteter å velge mellom:

– Stupetårnet får sin første offisielle stupekonkurranse og vi har skateworkshop. Før «Sommeråpent» starter blir det konsert med Anders Baasmo Kristiansen og Hamar Storband, sier Martinsen når han gir et utvalg – og understreker at programmet ikke er til hinder for at folk kommer ned og nyter sommeren:

– Vi skal ikke aktivisere folk i hjel, og man må gjerne aktivisere seg sjøl også. Men først og fremst håper vi på besøksrekord langs mjøskanten. Kom og vis at du er stolt av byen din! oppfordrer han. Og været?

– Vi har bestilt strålende sol, forsikrer Martinsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.