HAMAR
- Det er god sjanse for å møte noen av framtidens stjerner her, mener Karoline Amb, fylkesprodusent for UKM Hedmark.
- Årets nivå er veldig høyt, det må jeg si. Det er imponerende og morsomt!

Nesten 1000 påmeldte

Lokalmønstringene har blitt holdt i Alvdal, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Grue, Hamar, Kongsvinger, Løten, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringsaker, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Tolga, Trysil, Tynset, Våler, Åmot og Åsnes. Totalt har 997 personer, fordelt på 495 innslag, kjempet om en plass i fylkesmønstringen.
Blant de nærmere tusen ungdommene er det 187 som skal konkurrere om en plass i landsmønstringen i Trondheim i sommer.

MYE MUSIKK, men lite kunst

- Majoriteten av bidragene er jo musikk. Det er noe dans, tricking og beatboxing også. Og sju litteraturbidrag. Det liker jeg, forteller
Amb.
- Men verken Ringsaker eller Elverum har med noen kunstbidrag. Det er litt stusslig. Jeg håper de kommer sterkere tilbake på det feltet etter hvert. Men det er heldigvis mye bra kunst fra de andre kommunene, forteller Amb.
Det blir totalt tre forestillinger i teatersalen i det gamle rådhuset i Hamar i løpet av søndagen. Fylkessjef for kultur og fritid, Randi Langøigjelten, åpner utstillingen klokken 12.00.

KVALIFISERT JURY

Årets jury består av sju personer med bred erfaring innenfor sine respektive felt. I dommerpanelet i Hamar Teater på søndag finner vi kunstnerne Inga Blix og Marius Engli, danser og koreograf Therese Slob, forfatter og produsent Widar Aspeli, Bjarte Ytre-Arne og ungdomsrepresentantene Ragnhild Amb og Aron Berstad.
- Det blir en hard jobb for juryen å velge ut bidragene som skal representere fylket i UKM-Festivalen 25.-27. juni, sier Karoline Amb, som håper at både små og store kulturinteresserte tar turen til teateret på søndag.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.