• DONKEYBOY: Cato Sundberg og resten av gjengen i Donkeyboy avslutter fredagsprogrammet i Stange bibliotek.
    FOTO: KRISTIAN EINANG
  • KULTURSJEF: Solbjørg Tveiten er meget fornøyd med årets Kønnband-program.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Kønnband har noe for enhver smak. Det skal være et bredt spekter av sjangere og uttrykk. Vi skal sørge for å tilby nye for folk i alle aldre, og innholdet skal være av høy kvalitet, sier kultursjef i Stange Solbjørg Tveiten. 

Festivalen, som arrangeres av Stange kommune, hadde allerede presentert artister som Odd Nordstoga, Camilla Granlien, Frøkedal, Erlend Ropstad, Bendik og Eva & the Heartmaker, og med Oslo Ess og Donkeyboy på plass har arrangørene spikret sammen et kruttsterkt og omfattende Kønnband-program. Med navn som Bendik, Oslo Ess, Donkeyboy og Eva & the Heartmaker frir arrangørene dessuten til en langt yngre målgruppe enn tidligere. 

- Vi skal nå hele spekteret, og i år har vi hatt ekstra fokus på å nå en yngre målgruppe. Det synes vi er viktig, og det synes jeg vi har klart, sier Tveiten. Programmet er satt sammen med hjelp av Espen Solheim Røhne og bookingselskapet Venues, og i år tilbyr Kønnband også et opplegg for de aller minste. Lørdag 17.9 kommer nemlig Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard til Tingvoldtorget med barneforestillingen "Bare Egil & Aslags superpopulære barneshow".

- Dette er et sterkt musikalsk program som jeg håper trekker publikum langt over Stanges grenser, sier Solbjørg Tveiten. Hun nevner samtidig at sentrumsforeningens høstdag vil sørge for aktiviteter for store og små gjennom hele dagen.

Oslo Ess består av Åsmund Lande, Peter Larsson, Knut-Oscar Nymo og trommis Håvard Takle-Ohr. og er kjent som et at Norges mest energiske og råeste live-band. Bandet ga ut debutalbumet «Uleste bøker og utgåtte sko» i 2011, før de fulgte opp med «Verden på nakken, venner i ryggen» i 2012, «Alle hjerter deler seg» i 2014 og «Konge Uten Ei Krone» i 2016. 

Drammensbandet Donkeyboy ble etablert i 2005 av Cato Sundberg, Kent Sundberg og Thomas Drabløs. Med hits som "Ambitions", "City Boy" og "Crazy Something Normal" har bandet etablert seg som et av landets mest kjente hitmaskinerier. 

Kønnband arrangeres 16.9-17.9.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00