I så måte kan det virke som en dyster sak. Men dette er likevel bare én side av forestillingen, som har atskillig rom også for humor og lekenhet.
For Teater Innlandet har invitert ulike forfattere og koreografer til å la seg inspirere av Munchs «Livsfrisen», og til sammen er åtte korte frittstående stykker satt sammen til en tett og konsentrert helhet. Torsdag kveld var det première i en fullsatt Løten kino.
Regissør Mette Brantzeg har antydet at forestillingen kan la seg se på som en utstilling av ulike bilder. Og som på utstillinger flest, er det også her noen som griper bedre tak enn andre. Men også helheten imponerer gjennom sin bredde og variasjon, samtidig som forestillingen som helhet speiler noe av en tematisk utvikling gjennom Munchs billedverden.

Høydepunkt

«Kyss» åpner med noen enkle fortellinger om ungdommelig klining; en lett og humoristisk flirt med publikum, om hvordan det for eksempel er å kysse ei dame som har tenner som går innover.
Men det blir snart alvorligere. Og da er det nettopp sekvensene der kjønnskampen er det sentrale som virker sterkest. Et av de klare høydepunktene, kanskje det fineste av alle, er koreografen Therese Slobs dansesekvens «Til henne», der kjønnskampen er som råest og kreftene sterkest men som også rommer vakre drømmestemninger og målløse lengsler. desperasjon og fortvilelse, skrik og stumhet,
Et annet høydepunkt er koreografen Sigrid Edvardssons «Marats død», der den angstfylte mannen oppfatter kvinnen som vampyr, samtidig som han lar seg villig fange av hennes effektive leggmuskler. For frykt og begjær, lidenskap og lidelse ligger på tett på hverandre i dette universet.
Imellom disse to danseinnslagene står Janne Aasebø Johnsen tekstlige lek med stereotypene i et trekantforhold; en humoristisk kolleksjon av sjalusiens mekanismer, som bidrar til å skape den fine balanse mellom alvor og lekenhet som denne forestillingen bæres av,
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.