Mark Knopflers turnè heter Privateer-turneen, og Knopfler anser seg som privateer - kaperkaptein. Nå spørs det om publikum bør gjøre det samme, kapre seg plass der de finner en. For på Vikingskipet blir det tidlig tråka, og i Hamar sentrum er parkeringssituasjonen allerede presset på grunn av flommen. Så her gjelder det å bruke fantasien og lokalkunnskapen.
- Særlig håper vi på at det lokale publikum hjelper oss på denne måten, sier Odd Steinar Pedersen på Vikingskipet. Han har i dag vurdert både trafikksituasjonen og parkeringssituasjonen sammen med politiet. Lovens lange arm skal dirigere ved avkjøringen fra E6 og på Midtstranda.
- Siden konserten trekker tilreisende fra hele Norge, vil plassene utenfor Vikingskipet fylles opp veldig tidlig, og når det er fullt, så er det fullt. Da blir det bare kaos om en prøver å kapre seg plass der.
- Så heller Midtstranda og Briskebyen?
- Det går fint an å få parkert et par tusen biler i sidegatene rundt Briskebyen. På Midtstranda har forretningene åpent på kvelden, så der kan jeg ikke gå ut med noen anbefaling. Men jeg håper folk bruker lokalkunnskapen sin, sier Pedersen.
- Setter du opp skyttelbusser for å bøte på problemet?
- Nei, i et parkeringskaos vil selv skyttelbusser også stå fast. Så det lureste er å parkere rundt omkring i byen. Det er tross alt gangavstand til skipet. Da sparer man seg mye ergrelse.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.