Det store spørsmålet er om man risikerer at det blir for mye av det gode, og etter gårsdagens Elton John lansering legges ytterligere 10.000 konsertbilletter ut for salg. Hamars kultursjef Morten Midtlien er optimistisk og forteller at de har spilt med åpne kort mot distriktets kulturarrangører.

– Vi har hatt en åpen dialog med dem som vi mente burde vite om hva vi jobbet mot, og vi har vært tydelig på hva vi skal gjøre og når vi skal gjøre det, sier Midtlien.

Han forteller at arrangørene i Hamar og Stange kommune, Hamar Olympiske Anlegg, samt Venues har hatt planene klare en god stund.

– De samtalene innledet vi i august så dette har vært kartlagt ganske tidlig, sier Midtlien.

Ordfører Einar Busterud er klar på at man må tilpasse seg når man skal hente en artist som Elton John.

– Her jobber vi med en type artist som man ikke bestiller. Man tar muligheten når den kommer, sier han.

Ekstra spesielt er det at konserten faller så nært årets Tømmerstock-festival. Festivalsjef Rune Myhren har tidligere begrunnet årets publikumsnedgang med ruskevær kombinert med Sting-konserten som fant sted en kort uke før festivalen.

– Lever godt med det

Tidligere i høst annonserte dessuten arrangørene bak Tømmerstock at de flytter festivalen til St. Hans-helga 22.- 24. juni, og i går ble det altså klart at Sir Elton John går på scenen i Hamar noen få dager senere.

– Sånn har det blitt uansett hvilken region man befinner seg i. Det vil alltid være konkurranse, sier Rune Myhren.– I fjor kom Sting litt brått på oss, men i år har vi vært i dialog med flere av de andre aktørene. Vi har fått med oss at det skjer ting både på Tjuvholmen og på Stortorget, og vi har gjort det vi kan for å manøvrere oss i en god posisjon, sier festivalsjefen og fortsetter:– Vi lever godt med at Elton John spiller i Hamar noen få dager etter Tømmerstock, sier han.

Liten by – store navn

Toto kommer til Hamar litt scenere på sommeren, 5. august. Terje Åsvestad fra Tjuvholmen Arena er først og fremst glad for at en liten by som Hamar klarer å tiltrekke seg to så store artister i løpet av sommeren 2017.

– Det er fantastisk at vi får nok en storhet til Hamar. All ære til byen og Espen (Solheim Røhne) som gjør en fantastisk jobb, sier han. Åsvestad er rimelig sikker på at det er plass til to så store artister i løpet av én sommer.

– Ja det bør være plass til begge to. Både Elton John og Toto er artister som trekker til seg en del utenifra. Ikke bare distriktet, men også utenifra. Vi har allerede fått indikasjoner på at det kommer folk fra Alta til Hamar for å se Toto, sier Åsvestad og fortsetter:

– Her snakker vi om to ganske forskjellige artister, og det er også en god stund mellom juni og august. Dette kommer litt an på hva folk prioriterer, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00