Oppdatering fra kulturhuset: "Forestillingen «Hyttebok frå helvete» med Are Kalvø i Kirsten Flagstad-salen er flyttet fra lørdag 2. november til torsdag 7. november. Kjøpte billetter til lørdag 2. november gjelder til den nye forestillingsdatoen torsdag 7. november. Med andre ord beholder og bruker du billettene du har kjøpt, med samme rad og setenummer, til forestillingen torsdag 7. november. Kjøpte billetter som ikke kan benyttes på grunn av datoendringen kan refunderes innen fredag 3 mai 2019.

Hater naturen

Are Kalvø er en nordmann som, ifølge seg selv, ikke funker. Han hater naturen. Derfor har han motvillig forsøkt å lære seg å elske den. Forsøket ble til boka, «Hyttebok frå helvete», som tar et oppgjør med det han oppfatter som nordmenns merkelige forhold til naturen.

I fjor gikk boka til topps på salgslistene og mottok svært gode kritikker. «Hylende morsomt om naturopplevelser». skrev Aftenposten.

Nå har boka blitt til show og torsdag 7. november er det hamarsingenes tur til å møte Are Kalvø.

Forsvant  til fjells

Kalvø forteller selv at han for noen år tilbake begynte å miste venner til naturen, heter det i presseskrivet. «Gode venner, som tidligere alltid var med på pub for å prate tull, begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilder av skispor, og i fullt alvor si sånt som at det er bare i møte med naturen at du forstår hvor liten du er.»

En dag måtte Kalvø innse at han ikke hadde en eneste Facebook-venn igjen, som ikke hadde lagt ut et eneste bilde av seg selv på et fjell. Og for første gang siden han ble tvunget til slik på skolen, la Are Kalvø derfor ut på tur – på sko og til fots – for å finne igjen vennene sine. Og for å finne ut hva som skjer, ifølge kulturhuset.

Resultatet ble «Hyttebok frå helvete», som også er utgangspunktet for Kalvøs standupshow.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00