Norges keiserlige musikkelite entret scenen på Hydranten til stormende jubel. Det er over sju år siden forrige gang de beæret mjøsbyen med sitt nærvær, og de 450 billettene ble revet bort allerede i januar.

Kaizers blir omtalt som landets beste liveband, og spesielt organist Helge Rise er med på å sette det visuelle uttrykket. Han er i rollen sin under hele konserten, iført en gassmaske, med gamle stålamper på orgelet sitt og megafon til «Svarte Katter og Flosshatter». Sært, eksentrisk og råkult!

Rock er best på jærsk
Janove glødet i scenelyset, og rablet i veg på jærsk mens han klinket kubjeller og rister tamburinen sin.
Kaizers er særegent og originalt på en kommersiell måte. Folk kan låtene, men det er utfordrende å henge med i svingende når hele folkemengden stemmer i.

Konsertens første avdeling inneholdt mest fra nyutgivelsen «Violeta, Violeta II», og Janove testet grensene for hvor langt de kunne gå før massene ikke hang med i allsangen.
De tok heldigvis hintet fra det smått dabbende publikumet, og spurte «Vil dere høre noe gammelt?»
«Ja, takk. Det hadde kanskje ikke vært så dumt!» var det øredøvende svaret fra salen.

Ompa til noen dør
Fra dette punktet var publikum i ekstase.
Gledesskrik, jubel og allsang fylte det sprekkfulle lokalet. En mannlig publikummer kollapset på golvet, men kom heldigvis fort til bevissthet og gikk selv inn i ambulansen.

Listeknuser
Det kritikerroste albumet «Violeta, Violeta I» kom ut for et drøyt år siden, og ikke minst singelen «Hjerteknuser» ble en radiohit. Om bandet begynner å rimelig lei av å framføre nevnte nummer er uvisst, men Janove lot like godt publikum få ansvaret for nettopp denne låten.

Som samlet gruppe gikk de fram og bukket ved konsertens slutt, og som ekte gentlemen takket de for applausen med tre ekstranummer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.