• julegaven: Berit J. Sørli fikk julegaven hun mer enn noe ønsket seg av samboer Stein Holst, selvsagt boka om Jesperpus. FOTO: HALVARD BERGET

Jesperpusismen griper om seg. I går med bokkveld hos Gravdahl. For den store Jesperpus-fanen Berit J. Sørli ble det julekvelden på forskudd. Sammen med samboer Stein Holst tok hun turen fra Elverum til Hamar for å oppleve Jesperpus, matmor/forfatter Aina Stormo og hennes medforfatter Katia Gjerding Wiegand.

Der vanket også årets julegave fra samboeren; selvsagt suksessboka «Jesperpus. En helt spesiell katt».

Førsteopplaget på 8.000 bøker ble revet bort i løpet av bare noen dager.

minner om lurven

Berit J. Sørli kunne ikke fått en bedre julegave.

– Jeg har fulgt Jesperpus fra dag én. Det er dagens høydepunkt. Jeg er glad i dyr, og jeg synes Jesperpus har menneskelige egenskaper. Det som gjør at jeg er så begeistret, er at han minner meg så mye om en katt jeg selv hadde som lita i årene etter krigen. Lurven, het den, og det var en helt spesiell katt. Den var klok, og hadde nesten helt menneskelige egenskaper. Den kunne sitte og vente på at mor og far skulle komme hjem, og den visste godt hver gang mor hadde handlet fisk. Jeg kjenner igjen Lurven i Jesperpus, forteller Berit, som fikk Jesperpus’ potesignatur, og som ikke kan vente til hun kommer i gang med lesingen.

kulturpris

Det er for lengst en opplest og vedtatt sannhet at Jesperpus fra Løten er en katt noe helt utenom det vanlige. Nå er også Jesperpus nominert til kulturprisen i Løten. Det er første gang at noe slik at skjedd i Løten, og vi vil tippe det grenser til det historiske også på verdensbasis.

Med Jesperpus kan alt skje. Hannkatten har 90.000 følgere på sosiale medier verden over. I USA er interessen for Jesperpus hinsidig ethvert fenomen. Time Magazine har kåret Løten-katten til et av verdens mest innflytelsesrike dyr. Takket være matmor Aina Stormo, som må ha gjort det nærmeste vi kan komme en genistrek med et kattlig utgangspunkt. TV2-innslaget som viser matmor og Jesperpus i skiløypa er vist over 100 millioner ganger på tv-kanaler og sosiale medier. I kattebasert kjendisstatus, er det ingen over, ingen ved siden.

Boka «Jesperpus. En helt spesiell katt» gikk som HA tidligere har skrevet om rett inn på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, og det i sin første uke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.