Tv-sendingen av årets klassiske julekonsert i Vang kirke er den hittil flotteste.
Julekonserten i Vang kirke for tre uker siden ble en kunstnerisk suksess. Nå er det klart for tv-programmet basert på konserten, og den er den klart beste av julekonsertene som er vist fra Vang kirke de siste årene.
Og selv om rammene er de samme, blir programmet helt forskjellig fra år til år. I forhold til tidligere er bildene fra Hedmarken tonet noe ned i år, til fordel for det som skjer i kirken under konserten. Men Hedmarken er med i en kort sekvens denne gangen også, og den er fint sydd inn, uten å bryte med grunnkonseptet om at det er en konsert og ikke en landskapsskildring det dreier seg om.

MÄRTHA LOUISE
Prinsesse Märtha Louises rolle som konferansier/programleder i kirken er også understreket i år. Hun har en personlig tilstedeværelse på scenen som får framstå mye sterkere enn tidligere. I stor grad er det hun som utgjør sentrum for rytmikken i programmet.
Og nå er det ikke lenger snakk om å dra henne opp i Sjusjølia og vente på snøen for å få vinterbilder. Denne gangen er det kirkerommet alene som utgjør scenen, og det gir et inntrykk av både nærhet og enkelhet. For det er tross alt her det skjer.
tett på
Og her skjer det mye, både musikalsk og visuelt. Ikke minst virker det som om tv-produksjonen går tettere på denne gangen, både når det gjelder artister og publikum. Det er blitt større visuell dramatikk i produksjonen. Og det er skapt en nærhet som en aldri tidligere har opplevd i tv-konsertene fra Vang kirke.
Så la gå at produsenten ser ut til å ha forelsket seg både i Mari Siljes fiolin og Tine Thing Helseths trompet. For de står ganske så sentralt. Men samtidig er disse glimtene med på å utbygge spenningen og variasjonen i programmet.

MAREN MYRVOLD
Musikalsk ble det en flott opplevelse i kirken, og det er en flott opplevelse på tv. Hyggelig er det også å konstatere at Maren Myrvold fra Hamar har fått god anledning til å vise hva hun kan, og gjør en strålende opptreden. Dette bør legge et godt grunnlag for Marens gjennombrudd.
Ellers er det bare å konstatere at jeg ikke ble med på tv i år. Det var selvsagt en nedtur i forhold til fjorårets to sekunder i rampelyset. Men både Sigbjørn Johnsen og Ari Behn fylte skjermen greit nok.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00