- Aldri sier noen nei, og attpåtil er det artister som ber om å få være med, sier arrangementsgeneral Jan Egil Løvbak. På plakaten i år står: Return, GT-Sara, Tor Karseth, Tina Lie, Haakon Haga, Anne Flugstad og Geir Lund Orkester. Datoen er 16. desember, stedet er Østre Torg, og det settes opp telt - med varme i.
- I fjor var det fullt. I år setter vi opp større telt, sier Løvbak.
- Ta med kontanter, både til grytene - og for å handle gløgg, kaffe og vafler. Alt går til Frelsesarmeen, sier Tor Melgalvis.
60.000 -70.000 kroner har gjengen fra Under Brua Festivalen samlet inn så langt. Et skikkelig skippertak av publikum i år kan kanskje løfte totalsummen til mer enn hundre tusen kroner i løpet av disse fem år ...?

Rekord

Frelsesarmeen satte knockoutrekord på tidligere julegryterekorder i fjor, og da snakker vi om midler samlet inn fra 2. desember til 24. desember.
- 500.000 kroner, sier korpsleder Laila Granseth.
Året før ble det også satt rekord - med nær 300.000 kroner.
- I fjor tok det helt av, smiler Laila Granseth, før hun blir alvorligere:

Hjelp trengs

- Det er også flere som ber om hjelp. de trenger hjelp til mat, klær, sko, og en del har vi hjulpet med strømregninger.
Mandager ber Frelsesarmeen på frokost.
- Og da snakker vi om skikkelig frokost, altså, Ikke bare brød og litt pålegg, sier Laila Granseth.
Hun forteller at det i denne sammenheng også blir satt fram mat som folk kan ta med hjem.
20. desember arrangerer Frelsesarmeen sin årlige julemiddag, hvor det også blir delt ut matpakker.

Grytene på plass

Nå er julegrytene på plass. Første døgnet ble åtte-ni tusen samlet inn-og søndag 16. desember rigges det igjen for Julegrytekonserten. 22. artister har stilt opp for prosjektet. Så langt.
Også i år er det gratis inngang, i teltet, på Østre Torg.
Det eneste som trengs er godt humør, kontanter, og gleden av å gi noen kroner de til som trenger det.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.