Til å begynne med besto anlegget av en musikkpaviljong og et spinkelt dansegolv øverst på festplassområdet, forteller Jan Arne Berg. I 1954 utvidet Vallset Idrettslag og Vallset Musikkforening med ny friuftscene og amfi. Her var det også Vallsetmart’n som fant sted med et stort publikum, fra 1952 og fram til 1965. I mange år, mellom 1955 og 1965, var Carl Jularbo hovedperson under mart’n på Festplassen. Det var utgangspunktet for at gammeldansfestivalen Jularbo Memorial ble dratt i gang i 1980, og fortsatte i 21 somre, med 2–300 personer til stede hvert år. For det viste seg at «kombinasjonen av Jularbo-navnet og Festplassen hadde bevart sin magiske tiltrekningskraft», som Jan Are Berg sier.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.