• Melissa Iskric Norrøne.
    FOTO: ESPEN SOLLI / TV2

I gårsdagens Idol-sending på TV2 skulle 55 deltakere reduseres til de 40 aller beste, de som kommer videre til semifinalene utover høsten.

Først ut

Jørgen Helmersen fra Brumunddal sang John Newmans «Love me again» foran dommerne, men denne gangen ble de ikke så imponert. 

- Jeg er litt redd for at de høye tonene var litt sure, sa 16-åringen da han var ferdig. Og riktig nok ble han den første i går som ble sjaltet ut av konkurransen. 

Du kan se hele Jørgens framføring på TV2s nettsider her. Bare et utdrag fra hans låt ble vist på kanalen i går kveld.

- Dette må være den beste soloseansen i Idols historie, mente Gunnar Greve Pettersen og syntes de 55 gjenværende deltakerne holdt meget høyt nivå.

- Det har vært en sann glede å høre dere synge, sa Espen "Dansken" Selvig før dommerne trakk seg tilbake for å plukke ut de 40 semifinalistene.

Imponerte dommerne

Og blant de 40 fant dommerne plass til en annen ringsaksokning i Melissa Iskric Norrøne (18) fra Gaupen. Hun sang Alicia Keys låt «If I ain’t got you» og imponerte dommerne.

Se hele framføringen hennes her

Norrøne skal prøve seg mot sju andre deltagere onsdag 24. september. TV-seerne stemmer da to av de åtte videre til finalerundene i Idol. Finalerundene starter 10. oktober.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00