Prøysen 2014 ble etablert som en paraplyorganisasjon for å koordinere hele landets markeringer av Alf Prøysen 100-årsjubileum.

På proysenhuset.no ligger en landsdekkende årskalender. Ved å sende en henvendelse til Prøysenhuset, kan alle registrere sitt arrangement der.

Leder i hovedkomiteen Sylvia Brustad håper alle som har Prøysen-arrangement av allmenn interesse registrerer dem i årskalenderen.

- Vi vet at hele landet har planer for arrangement i forbindelse med Prøysen-jubileet i 2014. For å synliggjøre det enorme engasjementet og bredden i arrangement, er vi avhengige av at alle organisasjoner sender inn sine jubileumsplaner, sier Brustad.

Nasjonale arrangement

I kalenderen finnes også de tre nasjonale arrangementene i Prøysen 2014. Først ut er den offisielle åpningen 19. januar i Det Norske Teatret, der også Prøysen-prisene skal deles ut.

Det andre nasjonale arrangementet er åpningen av det nye Prøysenhuset på Alf Prøysens fødselsdag, 23. juli, som kombineres med en storstilt bursdagsfest, forteller Brustad. Bursdagsfesten markerer også starten på Prøysenfestivalen.

Prøysen 2014 avsluttes med en festforestilling på Det Norske Teatret 23. november, som var Prøysens dødsdag. Festforestillingen skal sendes direkte på NRK TV.

Trosten

I tillegg setter Det Norske Teatret opp forestillingen «Trost i taklampa», og også Nasjonalbiblioteket har flere arrangement.
«Trost i taklampa» er det flere som kommer til å ta fatt i; dette kommer blant annet også til å bli sommerens uteteater under Prøysenfestivalen. I tillegg skal årets utendørsforestilling «Sirkus Mikkelikski» utvikles videre.

Den lokale markeringen i Ringsaker vil bestå av en lang rekke arrangement som favner alle målgrupper - fra barnehager til bo- og aktivitetssentre. Blant innslagene for barneskoleelever er «Tango for 1000»; et tangoprosjekt i samarbeid med NRK Radio.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.