• ROY LØNHØIDEN

Drøyt 60 mennesker var på plass da Roy Lønhøiden gikk på scenen i Hamar kulturhus fredag kveld, og det tok ikke lang tid før samtlige i salen fant seg godt til rette. Lønhøiden og hans faste live-band, bestående av Elin Moen Rusten, Tore Blestrud, og Ivar Brynildsen, presenterte et program bestående låter fra hele artistene katalog.

«Toreværstid», «Tida flyr så fort», «Vann og ved», «Så blir dagene korte». «Gjennom livet» og «Til jeg kan reise meg igjen», samt Mearl Haggard «Mama’s hungry eyes» og hans egen oversatte versjon av Bob Dylans «Senior» var blant låtene som ble spilt i løpet av den halvannen time lange konserten. Publikum fikk dessuten «Toget hass far» på bestilling som et av kveldens tre ekstranummer. Lønhøiden platedebuterte allerede i 1994 sammen med Kristin Solli i duoen Peyton Place, før han senere satset videre som soloartist. Siden utgivelsen av «Det ensomme landet» i 2004 har artisten vært nominert til Spellemannsprisen tre ganger- senest tidligere i vinter da han ble nominert i country-klassen for hans hittil nyeste album «Du spør meg om sannhet». 

Lønhøidens låter bærer preg av at han henter inspirasjon fra flere amerikanske sjangre, og han nevnte tidlig sin egen fascinasjon for den amerikanske musikkulturen. Det er allikevel noe veldig hedmarkst med hele uttrykket. Låtskriverens språkbruk, formidling og utstråling reflekterer i langt større grad en rolig tilværelse i Finnskogen, enn kruttrøyk og cervezas på prærien.  

På scenen er han særdeles stødig, og han byr virkelig på seg når han framfører sine mest personlige tekster.  Ettersom det kun var 60 publikummere på plass ble dessuten fredagens konsert en intim og nær konsertopplevelse. Selve programmet ville nok i perioder vært tjent med større grad av variasjon, men de mest ihuga i salen så allikevel ut til å være med fra start til slutt. Helgesnadder rundes av i kveld med folkrock-bandet Narum.

Fakta

Navn på konsert: Helgesnadder - Roy Lønhøiden

Arrangementssted: Multisal Pauline Hall

Publikumstall: 60

Medvirkende: Roy Lønhøiden, Elin Moen Rusten, Tore Blestrud og Ivar Brynildsen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.