Stangebandet fikk æren av å innvie Musikkverkets nye scene. Latteren og sangstemmen satt løst blant de om lag 150 oppmøtte, og vokalist og gitarist Knut Erik Østgård ble møtt med applaus da han gikk på scenen.

– Før i tiden pleide vi blåse taket av lokalet når vi spilte, det kan vi ikke i dag for da går Hennes & Mauritz med i dragsuget, ler han.

Låten «Tonight» fra bandets fjerde album V åpnet kveldens konsert, og lydbildet var både klart og behagelig i de trange lokalene.

– Dette er bra respons til å være på et kjøpesenter, ler Østgård.

Låtene «Bye Bye Johnny», «Sing Me A Song» og «Friends Will Be Friends» byr opp til allsang, noe publikum glatt leverer ved alle anledninger.

Klare for lørdag

Lørdag åpner bandet for 80-tallsheltene Toto, et band som har solgt over 40 millioner plater på verdensbasis. Det synes Return er stas.

– Fansen kan forvente et Return i godt humør. Vi forventer at det blir fryktelig morsomt, det er jo nesten utsolgt, smiler gitarist Henning Ramseth.

Bandet skal spille i én time på Tjuvholmen. Return har tidligere spilt festivaler med giganter som Mötley Crüe, men Ramseth kan fortelle at han aldri blir helt vant til det.

– Det blir jo et Return-show i god tradisjon. Vi kommer jo selvfølgelig til å spille en del hits, men det blir nok materiale fra hele karrieren, røper Ramseth.

Fredag spiller bandet på Treungenfestivalen i Treungen, nord for Arendal. I desember returnerer Return til nærtraktene, da de spiller sammen med Stage Dolls på Scandic Ringsaker i Furnes.

Innviet ny scene

Musikkverket på Maxi har gjennomgått flere endringer siden nye eiere tok over i juni, og innføringen av scene er en av de. Torsdag var Musikkverkets debut som konserthus et faktum.

– Her var det jo veldig mange folk, dette hadde jeg ikke trodd, forteller medeier Erik Spikkerud. Det var mulighet for både kjøp av billetter og innbytting av billetter til armbånd for lørdagens konsert. En heldig Stange-kvinne vant i tillegg to billetter til lørdag.

150 møtte opp

For en drøy måned siden overtok Erik Spikkerud og Svein Erik Løberg Musikkverket på Maxi. Med både sitteplasser, servering av drikke og en nyinnviet scene, har de gjort sine endringer på butikken som ble drevet av Kjetil Noren i 24 år.

– Det er utrolig moro, det er opp mot 150 stykker her i kveld, inkludert de som står ute i gangen. Nå som vi har fått bevist at scenen funker, gleder vi oss over å kunne tilby slike konserter sier Spikkerud.

Både Geirr Lystrup og Terje Nordhagen står på programmet de kommende månedene.

Musikkverket er Hedmarks eneste gjenværende platebutikk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00