– Vi er veldig forskjellige alle sammen. Det er det som er så gøy, sier ferskeste medlem Cecilia Tomter, som kun har vært med i et år. Noen har bakgrunn som lærere, noen i helsevesenet og noen fra kontor. Maleteknikker og uttrykk varierer også. Likevel har de åpenbart funnet tonen og trives i hverandres selskap.

ovenpå

I starten holdt de til i 2. etasje i huset i Grønnegata, derav navnet «Atelier Ovenpå». Nå har de flytta ned på gateplan, uten at de har fått forstyrrende mer bakkekontakt, eller nytt navn, av den grunn.

– Vi kunne ikke døpe oss om til å hete «Atelier Nedentil», ler Anne Kristine Amdal, og resten stemmer humrende i.

fristed

Alle deler behovet for å kunne ha et sted hvor man kan jobbe i fred, lære av hverandre og samtidig nyte godt av det sosiale.

– Det er deilig å slippe å måtte rydde kjøkkenbordet hver gang man skal lage noe, sier Sissel Linge Andresen som har vært med fra starten i 2007.

– Vi gir hverandre rom, og kan lukke døra hvis vi vil. Men ingen gjør det, ler Cecilia Tomter.

inviterer inn

For dette er en sosial gjeng som byr på seg sjøl. Såpass at de åpner dørene to dager i uka for publikum, hele året. De har også invitert mennesker med rusproblemer på malekurs. Og så er det en eller to årlige større utstillinger, for eksempel i Klokkergaarden i Løten, Døla Atelier i Lillehammer, eller som i år på Domkirkeodden. Det har de god erfaring med.

– Vi får solgt mye, sier Sissel, og de andre nikker. På spørsmålet om det kan bli misunnelse når noen selger mer enn andre, går hodene over i unison risting.

– Nei, vi er alltid glad på hverandres vegne!

Det virker som de faktisk mener det også.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.