TANGEN
Siden starten i 2006 har den frivillig festivalen Tangenrock vokst til å bli årets store musikkopplevelse i Stange kommune. I år tangerte de fjorårets rekord på 611 betalende gjester, og festivalen kunne by på 23 lokale band, barneskuespill og seniorrock. Av Stange kommune fikk de 10.000 kroner. Det utgjør 3.82 prosent av budsjettet på 262.000 kroner. Fra fylkeskommunen kom samme beskjed tidligere; dette er ikke noe vil være med på.
- Det er jo greit å kunne få litt anerkjennelse for det man driver med, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.
Fylkeskommunen mottok totalt 57 søknader til andre fordelingsrunde av de generelle kulturmidlene. Kun 4 fikk ja til hele søknadsbeløpet. 19 fikk innvilget deler av det.

Ingen innkjøpsfestival

Tangen Rockfestival er en dugnadsfestival som arrangeres hvert år siste helg i august. Bandene, som består av barn, ungdom og voksne fra Hamar, Stange og Løten, stilte opp gratis. Verken de 30 funksjonærene eller arrangørene tar betalt for jobben. Dette hindret ikke festivalen i å gå i betydelig minus.
- Det er jo ikke noe annet i Stange, som jeg vet om, som er tilsvarende. Dette er en festival for alle, og vi gir usignerte artister en sjanse til å få spilt. Alle er superhappy for det vi gjør. Det hadde vært fint om de som har pengene også syntes det var like super, sier Larsen, og påpeker at frivillig ikke har kapasitet til å jage sponsorer og bedrive lobbyvirksomhet på kulturkontorene.
- Vi håper at de resultatene vi har, og tilbakemeldingene vi har fått, skulle veie mer, mener Larsen.
Festivalens formål å skaffe penger til barne- og ungdomsprosjekter i lokalsamfunnet på Tangen. Det får de ikke gjort i år. Den ekstreme mangelen på støtte fra kommunale hold spiser kraftig av egenkapitalen.
- Hvert år stiller vi oss spørsmålet om vi orker å dra det i gang igjen. Klarer vi en gang til? Har vi økonomi til det? Det er demotiverende at frivillig arbeid ikke blir verdsatt.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.