Caroline Berg Eriksen var nominert i fem kategorier, men vant ikke i noen. Hun dukket heller ikke opp under tildelingen på Christiania Teater i Oslo onsdag kveld. Tidligere i år ble det kjent at hennes ektemann hadde skrevet kommentarer på bloggen hennes under falskt navn og at hun har retusjert bilder av seg selv, samtidig som hun har nektet for dette. Berg Eriksen var stemt fram av sine lesere før avsløringene om juks og falske kommentarinnlegg på bloggene hennes.

- Heksejakt

Under kåringen onsdag uttrykte mange av toppbloggerne sympati og støtte til Eriksen.

- Jeg heier på Caroline, for det er et utrolig stort press når man har en så stor blogg som henne, sier Marianne Theodorsen, som vant klassen årets skandinaviske blogg med bloggen Styledevil.

- Jeg synes den er helt teit, den heksejakten som Caroline har vært utsatt for. Det er mobbing. De har hengt seg opp i én person, men jeg kan love deg at 70 prosent av dem som er her i kveld, har gjort det samme, sier Espen Elton, som vant prisen for årets herreblogg.

- Dette er ikke en stor sak for meg. Det å redigere bildene er ikke noe stort eller noe nytt, sier kjendisbloggeren Sophie Elise Isachsen.

- Skadelig

Bloggeren Kristin Gjelsvik som vant i klassen årets livsstilsblogg med bloggen Styleconnection sier imidlertid at hun er bekymret for at saken skal ødelegge for troverdigheten til andre bloggere.

- Hun er jo den som står øverst og har flest lesere. Hvis du ikke kan tro på henne, da skjønner jeg folk mister tillit også til resten av oss, sier Gjelsvik.

Eriksens blogg ser ikke ut til å ha mistet noe særlig av sine lesere i kjølvannet av saken. Onsdag lå hun på andre plass på blogglisten.no som gir en oversikt over landets mest populære blogger til en hver tid.

Daglig leder for blogglisten.no, Kjetil Manheim, sier saken likevel kan være skadelig for Eriksen.

- Oppmerksomhet og antall lesere er ikke den eneste verdien en blogger har. For en annonsør så handler det ikke bare om antall visninger, men også om at de ønsker å få bloggere som de mener er relevante og troverdige for deres produkter. Den biten kan hun slite med fremover, påpeker han.

Flere mediebyråer har allerede varslet at de ikke lenger ville anbefale sine kunder å kjøpe reklameplass hos fotballfruen.

17 priser

Det ble delt ut totalt 17 priser under utdelingen som er Norges største uavhengige kåring av blogger.

Prisen for årets blogger gikk til Camilla Pihl for sin mangeårige blogg med samme navn. Phil vant også prisen for beste kjendisblogg.

- Det er en fin klapp på skulderen på at man gjør noe som er viktig og at folk setter pris på det. Jeg synes det er veldig, veldig stas, sier Pihl til NTB.

Prisen for årets nykommer gikk til bloggen Giggles & Dimples som søstrene Alexandra og Tsutsumi Hoang står bak. Årets moteblogg gikk til Celine Aagard som står bak bloggen Hippie, Hippie Milkshake, som også vant i fjor. (©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.