Alt lå til rette for en herlig dag med en mye god musikk og herlig stemning, for det var hele 14 band som skulle i aksjon på scenen ved Sea Side Ungdomshus.

Viktig møteplass

HA møter de tre lokale musikerne Alexander Bertlin Dalbakk, Victor Hillestad Baumann og Albert Hjaltason som utgjør hamarbandet Audio Liberty. Trioen er bedre kjent som Carousel, men har nå byttet navn etter at det ble kjent at de ikke var alene om det gamle bandnavnet. Selv om de bare er midten 20-årene er de som veteraner å regne i et selskap som stort sett består av unge band i startfasen, og alle tre skryter arrangementet opp i skyene.
- Jeg har hengt her i hele min ungdomstid. Jeg er nærmest oppvokst på rockeverkstedet, sier bandets bassist Victor Baumann. Han forteller videre at rockeverkstedet har fungert like mye som en møteplass som et øvingslokale.
- Det var her jeg fikk kontakt med musikkmiljøet i byen, og det var her jeg ble kjent med mange av de nærmeste kompisene mine, sier han.
Alexander Bertlin Dalbakk kjenner seg igjen i akkurat det. Han mimrer tilbake til da rockeverkstedet arrangerte parkrock i Strandgateparken.
- Det er moro å se alle de unge bandene spille, og det er ufattelig bra at den gode kulturen blir oppretthold. Det er en stor del av grunnen til at vi spiller her i kveld, sier Dalbakk.

Gir verdifull erfaring

Et av bandene som deltok var «Masquerade of the Fallen» med Stefan Vorkinn, Andreas Mosether Gjefle, Sindre Brennhagen Haugen, Anders Hagen, og Damien-Alexander Chinsongkram.
- Dette er et veldig bra opplegg. Her har vi mulighet til å møte mange ulike band som spiller i alle mulige sjangre, sier Andreas Mosether Gjefle.
- Her har vi mulighet til å spille foran et godt publikum, og dette er noe som gir oss god erfaring på en stor scene med skikkelig lyd, sier Stefan Vorkinn.
- Også får vi burgere. Det er veldig, veldig viktig, for rockere må ha god mat, sier trommis Sindre Brennhagen Haugen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00