Etter torsdagens småstusselige oppmøte fikk Prøysen- publikummerne mulighet til å revansjere seg under konserten med Veronica Akselsen, og det var langt bedre oppmøte under fredagens konsert. Man kan anslå at rundt 200 personer fant vegen til Prøysenstua, og de som tok turen fikk med seg en meget idyllisk sommerkonsert.
På grunn av neste års flytting av Prøysenhuset har Prøysenfestivalen i år valgt å bruke «fløttardag» som tema under Blåklokkevikua. Da passet det seg veldig godt at Veronika Akselsen, som er av taterslekt, ble invitert til å holde utekonsert i kveldsola.

Herlig oppvarming

Før konserten med Akselsen fikk publikummerne et gledelig møte med Trysil- jenta Stine Bogsveen. Hun er i startgropen av en karriere som låtskriver og sanger, og Bogsveen demonstrerte at hun virkelig har noe for seg som musiker. Gåsehudfaktoren var høy da hun framførte et knippe egenlagde ballader, og med det sørget Bogsveen for en perfekt start på konsertkvelden. Etter minikonserten med Bogsveen kom den unge poeten Tiril Øyen Hol på scenen for å lese et utvalg fra hennes egne dikt.

En reise i sjangre

Akselsen beskrev i fredagens konsert som en reise i mange ulike sjangre, og åpnet konserten med bluegrassballaden «Jag är på vandring». Hun fortsatte med «Hvorfor blir jeg kalt en tater» og sigøynersangen «Spill, sigøyner spill», og på det tidspunktet var kveldsola på veg bak åskammen på andre siden av E6.

Preget av bakgrunnen

Hun er nok mest kjent som deltaker i Melodi Grand Prix, men musikken til Veronika Akselsen hører langt mer hjemme i Prøysenstua enn i Oslo Spektrum. Flyttetemaet passet også som hånd i hanske med Akselsens musikalske uttrykk, og mye av grunnen til akkurat det er nok sangerens egne taterbakgrunn. Veronica Akselsens bakgrunn som tater har nemlig gitt henne en helt spesiell musikalsk ballast, og nettopp taternes sanger er en kulturskatt hun brenner etter å formidle til nye generasjoner. Hun får hjelp av de meget dyktige musikerne Freddy Holm og Omar Østli til å formidle sangene sine, og sammen gjorde de sitt til at fredagens utekonsert ble et vakkert og idyllisk sommerminne.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00