Fargerikt fellesskap er stikkordet når Stoppested Verden braker løs for fjerde gang. I løpet av tre år har Mocci Ryen skapt Norges største internasjonale kulturfestival for barn, men hun gir seg ikke der. Festivalsjefen håper årets festival vil tiltrekke seg enda flere enn de 8.008 som tok turen i fjor, og hun oppfordrer alle til å bli med på å sette verdensrekord i zumba-dansing på søndag.
- Dette skjer i samarbeid med flere lokale treningssentre, og vi håper å slå den stående Guinness-rekorden på 1.223 dansere. Vi forventer at 2.000 møter opp, sier Mocci.
Hun forsikrer at dansen er enkel, og som alt det andre på festivalen; noe hele familien kan være med på. For dem som foretrekker å ta livet mer med ro, og få tilfredsstilt sanser som smak, hørsel og syn, kan Mocci friste med smaksprøver fra hele tretti ulike land.
- Tanken med festivalen er at barna skal delta i aktivitetene. Her blir det mulighet for å oppleve burmesisk nyttår, indonesisk skyggeteater, orientalsk dans og man kan se hvordan man hedrer de døde i Guatemala med fargerike kjempedrager.
Barna kan, blant mye annet, bli Bollywoodstjerner for en dag, spille indonesiske instrumenter, høre persiske eventyr, smake iransk te, lære japansk kampsport og ekte origami, sier Mocci.
Andre trekkplastre er konferansier Vegard «Short-Cut» Olsen, Crew Kenya som viser energisk gateakrobatikk og Zimbabwes hotte musikkstjerne, Hope Masike. «I Japan» skal det dessuten lages et ønsketre, der alle som vil kan sende sine beste ønsker til det jordskjelvrammete landet.
- Her jobbes det døgnet rundt. Vi planlegger for finvær, men alle aktiviteter går som planlagt om værgudene ikke er med oss også, forsikrer Mocci.
 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.