Rundt 13-tiden onsdag var det samlet et drøyt dusin jenter pluss noen voksne utenfor kulturhuset på Hamar.

De stod i kø for å sikre seg kø-billetter i anledning kveldens store happening, konsert med ungpikeidolet Isac Elliot. På programmet er det en minikonsert på Maxi, før hovedkonserten i kulturhuset.

For dem som vil få med seg begge deler er det viktig å beholde sin plass i køen til seinere, dermed er det mulig å sikre seg en såkalt kø-billett som gir deg plassen tilbake.   

I kø fra klokka 06.00

En av de som er aller ivrigst er 14 år gamle Silje Prestsveen fra Sandvika. Hun har holdt vakt på Stortorvet siden klokka var kvart over seks onsdag morgen. Totalt skal hun vente tolv timer for se sitt store idol, selv om hun allerede møtte han i går.  

- Jeg har fem lag klær på overkroppen, og to lag pluss ullsokker på beina, forteller hun. 

Silje har smurt med seg niste og virker godt forberedt. Og hun har møtt superstjernen en gang allerede det siste døgnet. 

- Jeg møtte han på Grand Hotell i Oslo i går, og ved en misforståelse holdt vi på å kysse, forteller Silje videre til fnisekor fra de rundt.  

Litt lengre bak i køen står en voksen kar sammen med to yngre jenter. Det er Bjørnar Frøhaug fra Elverum som har med seg datteren Jenny (10), og hennes venninne Mina Eline Trondslien (11).

- Det er greit for meg med litt hysteri så lenge jeg kan være med og ha kontroll. Dessuten sier reglene fra kulturhuset at barn under 13 må ha med seg foresatte.  

De har kledd seg godt og har planer om å få med seg absolutt alt.  

- Jeg gleder meg, sier pappa Bjørnar. Musikken er jo bra den!  

Jentene fnyser når HA spør om Justin Bieber.

- Det er Elliot som er kjekk, hvisker de i kor.  

Det er altså en finsk tretten-åring som lager oppstyr i Hamar i dag, og enda er det bare starten. 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.