- Hva skal jeg si. Jeg er helt satt ut. Dette er så fortjent. Vi har en så utrolig dyktig operasjef og det er synd at ikke hun er her for å dele prisen, sa Solfrid Rotstigen i Ringsakeroperaens venner til HA umiddelbart etter at hun hadde vært oppe og mottatt den gjeveste prisen.
Hvert år legger de frivillige i operaen ned 9.000 dugnadstimer og etter 33 års innsats var det denne frivilligheten som ble hyllet da årets Ringsakergalla ble avsluttet med Ringsakerprisen.
Det var en verdig avslutning på en galla som startet som det skal være i en opera: Med dramatikk.
Psycho-Busterud
For da showet startet var vi direkte inne fra rådhuset i Hamar, der en ellevill Einar Busterud drev tortur på en delvis avkledd Asle Berteig.
Kultursjefen klarte mirakuløst nok å unnslippe den åpenbart gale eksordføreren og en vill biljakt fulgte hvor en livredd Berteig ringte opp ordfører Anita Ihle Steen for å be om råd.
Og plutselig kom han stormende inn i den nye teatersalen. I bar overkropp. Kikkende bak seg etter psykopaten av en vangsokning som jaktet ham.
Busterud dukket imidlertid ikke opp, konferansier Berteig fikk på seg smokingskjorten og den hvite tversoversløyfen, og gallaen var i gang.
Foruten de mange prisutdelingene, fikk en fullsatt sal oppleve underholdning av både den seriøse og den komiske varianten.
Kaia Huuse var på scenen og leverte to sanger og ble helt satt ut da en journalist i salen spurte henne om den ene låten hennes var en Alf Prøysen-låt.
Elektrisk Berteig
Furneskoret dukket opp, Brumunddal Brass var der. Det samme var Andres Halla og Ulf Storbekk, men det var nok teatergjengen Stjernesmellen som sto for dagens sjarmbombe med sin tolking av eventyret Den syvende far i huset.
I bakgrunnen fungerte After Eight som husband og leverte varene.
Det gjorde selvsagt også konferansier Berteig som med jevne mellomrom opplevde å bli forstyrret og også truet av de mange figurene til Bjørn Kleiven.
Den samme Berteig var for øvrig spinnvill og meget elektrisk da HA pratet med ham like etter showet.
- Dette var fantastisk kult. Enormt morsomt. Ringsaker kommune er en tøff kommune, kom det fra Berteig.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.