Skjærstad gikk bort i 2014, og var hovedarkitekten bak en av Norges mest populære plateserier noensinne. Serien «Frem fra glemselen» har totalt solgt nesten to millioner eksemplarer over hele verden, og nå kommer kapittel 22 som en hyllest til initiativtakeren, forfatteren og kåsøren fra Løten.

– Han var visenes Asbjørnsen og Moe. Han sikret visene som en kulturskatt for evig og alltid, sier presseansvarlig Tor-Arne Jensen.

satte salgsrekord

I 1973 reiste Skjærstad rundt i Norge med en båndopptaker og samlet gamle skillingsviser som folk sang til ham.

Lite ante han nok da at skiva han fikk gitt ut året etter, med nyinnspillinger av skillingsvisene, skulle bli den første norske LP som solgte over 100.000.

Vokalist Helge Borglund fra Hamar tror han vet hvorfor visene ble populære.

– Det ble laget arrangementer som passet til visene. Litt modernisert ble de gamle visene løftet opp til et nivå som nådde hjem til folk, sier Borglund.

Gamle partnere er med

Sammen med Rita Engebretsen fra Grue har Borglund bidratt med sang på alle tidligere utgivelser.

– Det har vært en fin reise, som jeg er stolt av å ha vært med på. Det er noe av det mest folkelige som er gitt ut, sier Borglund.

Duoen er selvsagt med på den kommende, og Engebretsen har også fått med seg datteren Marita. Plata, som Skjærstad selv begynte på før sin død, slippes 5. mai. Viser er ikke tema denne gangen, men derimot gamle norske skolesanger.

– Det er et minnealbum for Skjærstad. Det er sjelden jeg har vært så tent på å bli med på noe, forteller Borglund.

tror på godt salg

En rekke lokale musikere, som trommis Børre Flyen, Fred Dalbakk på panfløyte og gitar og produsent Jørn Kolsrud, deltar i prosjektet. Alle er fra Hamar, og i tillegg skal plata spilles inn i «Studio 19» i mjøsbyen.

Presseansvarlig Jensen håper at kapittel 22 gjør at serien bikker to millioner solgte.

– Vi håper på høye tall, og jeg har et inntrykk av at mange har lyst på ei ny plate, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.