– Ingen andre enn Halvor kunne gjort det her! Det nikkes enstemmig blant vennegjengen fra Oslo, som har slått opp telt på et jorde i Nordbygda i Løten for å delta på Brüggerfestivalen. Det som i 2013 var en minifestival for venners venner på Halvors familiegård, har nå fått en mer profesjonell form og et nytt tilholdssted, på Holaker Gård, eid av festivalsjefen sjøl. Gjengen kjenner Halvor fra skoletid i Oslo.

– Halvor har alltid drømt om et småbruk, og drømt om musikken. Men det er mange som snakker om sånne ting. Halvor han gjorde det faktisk også! sier Sofie Rud Jacobsen imponert.

intimt

Det er en hjemmekoselig atmosfære på tunet, samtidig som det ser ut som et «ekte» festivalområde, med ølserveringsbuss og proff scene.

Det er meninga at det skal være intimt, ikke bare for publikum. Halvor har innkvartert artistene på madrasser i stua si.

Et annet mål er å få med det lokale publikumet. Og ifølge Halvor er de på gli.

– Så langt har en tredjedel av de betalende vært fra området her. Det er fint å se naboer komme med store brede smil.

da capo til neste år

De tre dagene festivalen har vart har rundt 100 betalt for å komme inn. Halvor er fornøyd med besøkstallet.

– Været satte en liten stopper for oss på lørdag formiddag. Men det viktigste er at de som kommer koser seg, og så tar de med seg fler neste år.

For det er selvfølgelig målet. Halvor vil både arrangere 18-årsgrense-festival og en junior-versjon, slik de gjorde i år. Og han tar med seg en god følelse videre.

– Jeg er ekstremt stolt over at vi har klart å dra dette i land. Å lage festival med masse penger er noe alle kan få til. Men foruten de 10.000 vi har fått fra Løten kommune har vi finansiert alt selv. Jeg har følt meg som en skikkelig gjerrigknark til tider, ler Halvor.

Noen betalende har han allerede sikra seg, for telt-gjengen fra Oslo er enstemmige her også.

– Vi kommer tilbake neste år! Og neste år, og neste år etter der igjen!»

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.