Så var det over, da. For Braut. Den svære oksen. Opprinnelig jærbu. Innflytta hedmarking. «The Legend» på kontinentet. Spruten kom tilbake ved å abdisere til Trøndelag, men de siste dagene, de tilbrakte han heme. På Hedmarken. Blant kønnåkre og mjøsvatn, og betonggulv. I Vikingskipet ble han takket av. Tusenvis av hedmarkinger og andre folkeslag dukket opp på fesjå. Elvis-tilstander.

I siste liten ble det kastet penger på bordet. Ildsjeler ville gi den gamle kjempen ei eng å rusle på. De ville at stuten på sikt skulle få oppleve et naturlig besøk fra mannen med ljåen. Men det gikk som det var bestemt. Og man bør stole på den faglige vurderingen: Braut var gammel. Det er bedre å sette nådestøtet før det blir trælsomt å stabbe rundt i grønt gras.

Geno forteller at sønnen Gopollen er den utpekte tronarvingen. Han er oksen som nå skal levere de fleste dosene. Han er oksen som skal begeistre nederlandske bønder, slik at de med låve i landet med mange diker, igjen skal komme opp med et kallenavn. Snakk om å legge et forventningspress på en ung kar. Fra Braut ble det solgt nesten 450.000 doser med sæd, til tretti land.

For første, og antakeligvis siste gang i livet, klikker man seg inn på internetts fesjå: oksekatalogen til Geno. Her blir man i tvil. Nervøs svette pipler over en furete panne. Rødsprengte øyne gransker Gopollen. Er dette virkelig arvtakeren til legenden? Er han ikke bare en … svekling?

Okse nummer 10177 Braut. Far til 300.000. Han var sikkert glad for at han slapp å kjøpe julegaver til alle unga. Da hadde til og med 21 inntjente millioner blitt litt lite.

God rautende helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.