Ringsaker kommune vil prøve å sette ny uoffisiell norgesrekord i Lucia-tog lørdag. Den stående rekorden teller 1.243 deltakere og skal etter det kommunen erfarer ha blitt satt ved Fjell skole i Drammen.

- Alle er invitert til å bli med i Lucia-toget. Gutter og jenter, unge og eldre. Vi starter utenfor Teatersalen kl. 16.00 og går ned til torget. Kle deg i hvitt og ta gjerne med lys og hele familien, oppfordrer byutvikler Monica Østenheden.

Emma vant trekningen

I tillegg til Lucia-toget vil det bli et stort marked ved Mølla med 30 til 40 utstillere. Østenheden håper det blir folksomt på Torget i Brumunddal denne lørdagen.

- Vi har invitert skoler og barnehager til å delta i Lucia-toget. Vi søkte etter en Lucia til å ta føringen av toget og nesten 20 jenter fra Ringsaker meldte seg. Vinneren ble trukket torsdag og Emma Evensen blir en helt nydelig Lucia, sier Østenheden.Evensen er elev ved Mørkved skole og gleder seg til å være Lucia neste lørdag.- Jeg meldte meg på fordi det hørtes gøy ut. Jeg er veldig glad for å ha bli trukket ut og trodde ikke det var sant da jeg fikk høre det. Det blir ekstra spennende siden jeg aldri har vært Lucia tidligere, smiler 12-åringen.

minikonsert med Nora

Dette er første gang Ringsaker kommune arrangerer Lucia-tog i sentrum. Gode lagspillere på Luciadagen er Nes håndball og lensmannskontoret som skal ta seg av tellingen.

- Det blir en kjempefin ramme rundt det hele med et langt og syngende tog gående i sentrum mot Torget. Vi er kjempespente på å se hvor mange som faktisk møter opp. Vi har ingen påmelding, men håper at folk synes at dette er noe de vil være med på. Siden Lucia-dagen er på lørdag i år syntes vi det passet perfekt å invitere alle. Vi har i hvert fall fått den fineste Lucia vi kunne håpe på, smiler Østenheden.Lucia-Emma forteller at hun allerede har fått flere positive reaksjoner fra venner og kjente. Hun håper å kunne lede an et stort Lucia-tog.- Jeg tror det blir bra, men jeg er spent på hvor mange som kommer. Det hadde vært kjempeartig hvis vi ble mange. Jeg har ikke noe imot å være midtpunktet i en stor gruppe, smiler Evensen.Som et ekstra trekkplaster skal Stjernekamp-vinner Nora Foss Al-Jabri holde en liten konsert på torget.- Vi er veldig glad for å ha en så stor artist til å spille en liten konsert på torget. Jeg håper at det kan gjøre det litt lettere for folk til å delta i Lucia-toget fra Teatersalen til torget, sier Østenheden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.