• Drømmer: Alf (Svein Hellesæy) og Laura (Kirsti Hougen) drømmer om nye eventyr utenfor eldrehjemmet.

– Dette var veldig artig. Det er flott at amatørskuespillere klarer å samle folk på denne måten, sier Anita Østheim. Hun var blant de drøyt 50 publikummerne som var på plass da Festivitetsteatret inviterte til premièren av forestillingen «Borte bra, «hjemmet» best».

Fast plass

Østheim var på plass sammen med venninnene Bente Borgen og Kristin Rønningstad.

– Vi har virkelig kost oss, forteller Bente Borgen fornøyd.

Venninnene forteller at de så å si har fast plass i Røhnesalen når Festivitetsteatret inviterer til forestilling.

– Vi er vel egentlig det nærmeste man kommer en fanklubb, ler Borgen.

vellykket Urframføring

Årets teaterstykke, skrevet av Festivitetsteatrets egen Ann Kennedy Sjøkvist, omhandler Jenny, Laura og Alf, tre pensjonister som rømmer fra en kjedelig tilværelse på institusjon. Med en munter tone belyser forestillingen menneskers verdi og kompetanse, og at de aller fleste har mye å bidra med selv etter endt arbeidsliv. «Borte bra, «hjemmet» best» er Festivitetsteatrets første originale oppsetning, og samtlige i salen så ut til å sette stor pris på urframføringen.

– Et artig konsept med mye humor, gode roller og mange gode replikker, mener Kristin Rønningstad.

– Helt enig. Det var dessuten imponerende godt spilt, skyter Anita Østheim inn.

Skuespillerne i Festivitetsteatret kunne smile etter vel gjennomført premièreforestilling.

– Vi fikk et veldig bra publikum, og det var veldig flott å se hvordan publikum responderte. Det ga oss masse energi og inspirasjon, smiler Kirsti Hougen. Hun håper publikum kjenner sin besøkelsestid også mot de kommende forestillingen.

– Nå fikk vi en veldig flott start med mange publikummere i dag, også håper vi selvsagt at mange følger med oss videre.

– Vi holder vi koken og energien oppe noen dager videre, sier hun.

Festivitetsteatret spiller «Borte bra, «hjemmet» best» 14.4, 16.4 og 17.4.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.