– Det er veldig mye spennende som skjer akkurat nå, smiler Souls of Tide-bassist Øyvin Strönen Johannesen. Det er kun en drøy måned siden bandet signerte kontrakt med plateselskapet Target Group/Mighty Music.

Den hellige gral

Det danske plateselskapet står særdeles støtt med over 30 år erfaring i bransjen, og vokalist Vegar Larsen beskriver avtalen som enhver musikers store drøm.

– En slik platekontrakt er den hellige gral for enhver musiker, og det er veldig moro at de har trua på akkurat oss, sier Larsen.

Nå håper gjengen i Souls of Tide at den nyskrevne avtalen vil fungere som en døråpner. Først og fremst mot et nasjonalt publikum, men også mot Europa og USA på sikt.

– Vi har absolutt ambisjoner om å markere oss utenfor Norge, og Target har opparbeidet seg kontakter over hele verden, sier Strönen Johannesen.

Singelslipp

Etter flere konserter på Seb’s Hotel har Hamar-publikumet allerede fått en god forsmak på hva som bor i Souls of Tide: Lettfordøyelig og fengende rock med elementer som frir til rockens gullalder på 70-tallet. Bandets debutalbum skal etter planen lanseres tidlig på høstsesongen, men vokalist Larsen forteller at publikum vil få en god forsmak allerede neste måned.

– Vi slipper singelen «She’s Dead» 27. mai. Det er en rockelåt som på mange måter reflekterer Souls of Tide som et vaskeekte rockeband, mener Larsen. Parallelt med singelutgivelsen blir dessuten «She’s Dead» lansert i form av en musikkvideo.

– Vår første video består av typiske rocke-elementer. Det blir rock n’ roll, damer, alkohol og religion, oppsummerer Strönen Johannesen. Han forteller samtidig at musikkvideoen er produsert i samarbeid med Hamar-baserte CoreCom. Høstens debutalbum lanseres med konsert på Gregers. I mellomtiden skal bandet spille under Tømmerstock, samt delta under minifestivalen «Rock the paddleboat» på Skibladner.

– Vi har også planer om å spille en hel haug med konserter etter høstens plateslipp, sier bassist Øyvind Strönen Johannesen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00