Rundt 100 mennesker fylte Gravdahl da Hjeltnes skulle lansere boka si. Og da var det så fullt at det kokte av forventning. For her ble de stilt ansikt til ansikt med mannen som har skrevet roman om det som lenge så ut til å bli stående som Hamars skam og skjensel.

Hjeltnes var da også rask til å understreke at dette handler mer om Norge og norske småbyer enn om Hamar. Og siden knapt noen hadde hatt anledning til å lese boka på forhånd, før den ble lansert i går ettermiddag, passet Hjeltnes på å gjøre det klart at det uansett Hamar eller ikke dreier seg om humor av det godlynte slaget. Og det falt i god jord hos de frammøtte, som slett ikke var kommet for å bli gjort narr av som innbyggere av byen med et nasjonalt beryktet stupetårnet, og det ble de ikke heller.

- Det eneste jeg var litt redd for, var at stupetårnet skulle bli ferdig før boka, sa Hjeltnes.

- Det var ikke vi, kommenterte Tor Rullestad, for anledningen i rollen som bokbademester.

Ifølge Hjeltnes er det likevel ei bok som det har gått raskt unna å få produsert. Ideen kom rett før jul, forteller han. Da var han innom Kagge forlag akkurat da de satt og småflirte av nasjonale oppslag om stupetårnet i Hamar.

- Men det der er jo stoff til en roman, sa Hjeltnes.

- Og den skal du skrive, sa de i forlaget.

Og nå har han gjort det.

Bak i rommet på Gravdahl satt også ordfører Morten Aspeli og sjekket om han hadde gitt noen trekk til romanens ordfører. Men det fant han ikke, selv om heller ikke han har rukket å lese boka ennå. Men han kjøpte den med seg han også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.