HAMAR
Fire fulle forestillinger på Hamar Teater markerte 25-årsjubileet til kulturinstitusjonen Hildes Ballettstudio.
Matinéforestillingene med dagens elever ble etterfulgt av oppvisninger fra Kompaniet og tidligere elever, som nå er profesjonelle dansere.

- Kompaniet er kremen

- Det at vi har en danselinje på Stange, og at vi har et ballettstudio, gjør at det er så mange dansere fra Hamar som jobber profesjonelt i distriktet og i Oslo, mener Therese Slob.
Slob gikk både Stange Videregående og Hildes Ballettstudio før hun utdannet seg ved Kate Simmons School of Dance i England og Kunst Høgskolen i Oslo. Nå er hun tilbake i Hamar, og har de siste tre årene undervist i moderne dans, klassisk ballett og streetdance. Hun er også ansvarlig for Kompaniet, som elevene årlig kan kvalifisere seg til gjennom en audition.
- Det er veldig gøy å få lov til å plukke litt av kremen. For elevene er det nok litt prestisje å få lov til å være med. I tillegg til klassene hver enkelt tar, trener vi hver helg. Det er en takknemlig jobb, sier Slob.

- Dansegnisten ble tent

Stangesokningen Karin Midgard var ikke med på lørdagens forestilling. Da hadde hun danseeksamen ved Universitet i Stavanger.
- Dansegnisten ble tent på Hildes Ballettstudio. Jeg begynte da jeg var 11 år, og det var der jeg fikk interessen til å starte på danselinja på Stange. Etter det bare ballet det på seg, forteller Midgard, som framførte en selvkoreografert dans under søndagens forestilling.
Nå har Midgard fullført et fireårig utøvende og praktisk-pedagogisk danseutdanning.
- Stavanger var kjempedeilig. I fjor høst var jeg i New York, og i vår har vi fått jobbe med tre internasjonale koreografer, sier Midgard, som nå planlegger å flytte til Oslo for å prøve seg som utøvende danser.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.