• Perkusjon: Marilyn Mazur. Foto: NTB scanpix
  • Duo: Gisle B, Syve og Heine Totland. Foto: Svein Finneide
  • Åpningskonsert: Kina Moses. Foto: Sylvain Norget
  • Samarbeid: Solveig Slettahjell ble med Knut Reiersrud ned i platekjelleren. Sammen lette de frem sangene til «Trail of Souls». Foto: NTB scanpix

Jazzparade

Tradisjonen tro er det duket for ballonger, svingende paraplyer, musikk og AnJazz-parade gjennom Gågata i Hamar.

Paraden, som ble arrangert for første gang i 2013, har blitt et fast og populært innslag i festivalprogrammet. Paraden begynner kl. 11 på Østre torg.

Der setter musikere, dansere og resten av følget kurs mot Stortorget, og vel framme på torget blir det gratiskonsert med soul-bandet Greasy Gravy.

Greasy Gravy ga ut albumet «When The Game Is On» tidligere i år, og i rekkene finner man lokale musikere som Kasper Skullerud Værnes, Tom Erik Antonsen og Tom Erik Holmlund.

Jazz til barna

Med tre ulike konserter har arrangørene av AnJazz utvidet barneprogrammet til årets festival.

Jazztrioen Lekerommet kommer til Hamar med konserten «Kyllingen som ikke kunne synge» 10. mai.

Litt senere på dagen står gjengen i Prima Vista Social Club klare med en konsert skreddersydd for AnJazz’ barneprogram.

11. mai skal Musikkdetektiven & The Music Chefs kokkelere med toner og rytmer. De har funnet en musikk-kokebok med mange spennende oppskrifter, og sammen med barna skal de lage ny musikk som ingen har hørt tidligere.

Arrangørene har invitert barnehagene i Hamar til konsertene, men de åpner også for at andre interesserte kan få være med på moroa.

Fyller scenen

Den danske jazzmusikeren Marilyn Mazur har med seg hele 10 musikere på scenen. Sammen skal de lage liv og lyd med konserten «Shamania».

Marilyn Mazur er en amerikansk-dansk jazzmusiker som trakterer både perkusjon og piano. Artisten, som beskrives som en av de mest særegne stemmene i den nordiske jazzen, har medvirket i Miles Davis Band, Gil Evans orchestra og turnerte med Wayne Shorter i 1987.

Nå kommer Mazur til AnJazz med et knallsterkt band og prosjektet «Shamania»; et nytt ensemble med ti av de flotteste musikerne i Skandinavia og danseren Tine Erica Aspaas. Mazur går på scenen i Hamar teater fredag 12. mai.

Jazzlunsj

Heine Totland og Gisle Børge Styve serverer velsmakende toner under lørdagens jazzlunsj i Hamar Teater.

Heine Totland platedebuterte i 2005 med «Tough Times», og i 2010 var han med på Melodi Grand Prix med låten «The Best of Me Is You».

Gisle Børge Styve er mest kjent for sin medvirkning i underholdningsprogrammet Beat for beat, der han fra 1999 til 2015 var en av pianistene.

Uten egentlig å ha gjort noe særlig mer sammen enn å spille mange konserter, har Heine Totland og Gisle Børge Styve etablert et stadig større og svært trofast publikum. Med forestillingen «Musikk e komme for å bli» forener duoen nok en gang sin musikalitet, humor og energi.

Først ut

Den amerikanske sangeren China Moses åpner årets AnJazz-festival med konsert i Teatersalen i Hamar teater onsdag kveld.

China Moses er i dag bosatt i Paris, men kommer opprinnelig fra Los Angeles. Sangeren er datter av Dee Dee Bridgewater, som tidligere har gjestet Molde Jazz, og regissør Gilbert Moses.

Hun ga ut sin første singel da hun var 18 år, og platedebuterte kort tid senere med albumet «China». Dette gjorde henne til en stemme å regne med i den franske souk/pop-arenaen.

Platene hennes har ført til samarbeid med anerkjente navn som Guru, DJ Mehdi, Karriem Riggins, Meshell Ndegeocello, Anthony Marshall og lydtekniker Bob Power. China Moses har gitt ut totalt seks album.

Samarbeid fra platekjelleren

Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell har funnet tonen med pianotrioen In The Country. Sammen skal de spille fra albumet «Trail of Souls».

Samarbeidet startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Samarbeidet ga mersmak og Reiersrud, Slettahjell og In The Country ønsket å videreføre prosjektet i studio. Høsten 2015 kom resultatet i form av albumet «Trail of Souls».

De fem musikerne har dykket ned i den afroamerikanske blues/soul/gospel-tradisjonen og laget egne versjoner med en unik og tydelig signatur. In The Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud spiller på Teaterscenen i Hamar Teater 13. mai.

Gamle helter

Level 42 avslutter årets AnJazz i Kirsten Flagstad-salen søndag 14. mai. 

De hadde sin storhetstid på 80-tallet, men mye tyder på at Level 42 fremdeles er i stand til å lage liv på scenen. Bandet ble dannet i 1980 i London av Mark King, Phil Gould, Boon Gould og Mark Lindup, og de debuterte samme år med albumet «Love Meeting Love».

I løpet av de neste årene markerte bandet seg med låter som «Lessons of Love», «Something About You» og «Running In The Family», og bandet har i dag solgt over 30 millioner album.

Bandet skilte lag i 1987, men 20 år senere var de tilbake på scenen. Denne gangen med Mark King, Gary Husband, Nathan King, Lyndon Connah og Sean Freeman i rekkene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.