Totalt 3.334 solgte billetter så langt, med førpremièrer, sprenger ikke billettapparatene – men det var Henrik Martin Dahlsbakken forberedt på.

– Jeg synes det er oppløftende, bra tall for denne type film. Bedre åpningshelg enn for eksempel «Hoggeren» (med Anders Baasmo Christiansen red.anm.), som endte på godt over 10.000 solgte billetter (cirka 15.000 red.anm.). «Rett Vest» slår an bra hos publikum, spesielt hos kvinner over førti år, som nok er kjernegruppen. I Molde var det utsolgt denne helgen, og jeg håper enda flere benytter anledningen i Hamar.

Topp stemning

Åpningstallene for Hamar var 549 solgte billetter, inkludert søndag kveld. Det var nært fullt, cirka 400 på plass, i den store salen i Hamar kino under premièrevisningen fredag kveld – og Henrik Martin Dahlsbakken, broren hans Oskar, teamet deres og skuespillerne var til stede.

– Det var strålende, topp stemning, forteller Henrik.

– Tenker du at «Rett Vest» kan selge like mange billetter som «Cave» (22.369 billetter – kilde: filmweb/kinotoppen)?

– Nei, det tror jeg ikke. Selger denne flere billetter enn 10.000, så er det bra, sier Henrik Martin Dahlsbakken.

«Mye film …?»

Som hans tre første spillefilmer, «Å vende tilbake» (2015), «Sensommer» (2016) og «Cave» (2016), så har også «Rett Vest» mottatt mye skryt fra kritikerne. Flere terninger har landet med fem øyne opp, men de fleste kritikerne har, som i HA, gitt en 4-er.

– Jeg har lest flere gode anmeldelser. Men noen har overrasket meg litt, kanskje fordi kritikere ikke har tatt utgangspunkt i hva dette faktisk er; en hjertevarm feelgoodkomedie, ikke et seriøst drama …? Filmen må ses med hjertet. Jeg synes også det er litt rart at min store produksjon brukes mot meg, som: «fordi gutten lager så mye film …» At jeg lager mange filmer har vel ikke noe med saken å gjøre, hver enkelt film står jo for seg selv, sier Henrik Martin Dahlsbakken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00