Tirsdag kveld var Prøysenhuset pyntet for fest og førpremière av årets store, norske julefilm. «Snekker Andersen og Julenissen» er nå aktuell i spillefilmformat, og Prøysenscena var smekkfull av forventningsfulle kinogjengere.

Her kan du lese HAs anmeldelse av filmen.

perfekt i Prøysenhuset

Spent var også filmens skuespillere, produsenter, samt regissør Terje Rangnes, som var på plass for å presentere «Snekker Andersen og Julenissen» i filmformat.

– Det er veldig stas for oss å komme hit for å ha en stor førpremière her i Prøysenhuset, sier filmens Snekker Andersen, Trond Espen Seim. Skuespillerne var klare på at Prøysenhuset var det perfekte stedet til å avholde filmens førpremière.

– Man finner ikke et bedre sted enn Prøysenhuset for denne førpremièren, sier, Ingeborg Sundrehagen Raustøl.

– Nei, men det skulle vel egentlig bare mangle at vi kommer hit først, legger Seim til.

Skuespillerne tror «Snekker Andersen og Julenissen» vil slå bra an som en avløser i førjulstidas mas og kjas.

– Det er en film man kan se på og slappe av med. En film som legger til rette for at man kan ha det koselig sammen, sier Seim.

– Det er en film som tar seg god tid, og akkurat det er veldig deilig. Noe av det jeg liker best med Prøysen er at det er veldig omstendelig. Man kan roe det helt ned og snakke om de tingene i livet som faktisk er viktig, sier Sundrehagen Raustøl.

Var førstevalget

Anders Baasmo Christiansen innehar rollen som fortellingens Julenisse, men skuespilleren hadde ikke anledning til å være på plass under tirsdagens førpremière. Filmens regissør, Terje Rangnes forteller at hamarsingen passet helt prefekt til rollen som Julenisse.

– Vi er veldig glade for at vi fikk med oss Anders. Vi tenkte veldig tidlig på akkurat han, og det var bred enighet om at han måtte være julenissen, sier Rangnes.

Regissør Rangnes er klar på at «Snekker Andersen og Julenissen» er en historie som alle nordmenn har et forhold til.

– Det er en fortelling som tilhører jula i likhet med andre tradisjoner, og det er en fortelling som har tilhørt min barndom så lenge jeg kan huske, sier regissøren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00