Styreleder i AnJazz, nestleder i styret til Teater Innlandet, konferansier, foredragsholder, regissør og manusforfatter. Arild Halvorsen er en aktiv og ettertraktet hamarsing, men Mesterborger-nominasjonen er for jobben som TV-produsent og prosjektsjef hos produksjonsselskapet Fabelaktiv.

Vant barne-Emmy i 2013

I februar i 2013 nådde Fabelaktiv sin foreløpig topp med Norges første Emmy Kids Awards for barneprogrammet Energikampen. «Vill jubel og ringing med bjeller» rapporterte prosjektsjef Halvorsen ett år senere, da Fabelaktiv ble nominert til Gullruten i 2014 for «Barn Ingen Adgang» og «Trio – Odins gull».

- Fabelaktiv er noe så sjeldent som et norskeid produksjonsselskap plassert langt ute på et «pottitjorde», hvor ingen skulle tro at noen drev med sånne ting som TV og film, som attpåtil klarer å hevde seg i verdenssammenheng, sier Terje Nilsen, leder av Østnorsk filmsenter og tidligere Fabelaktiv-kollega av Halvorsen.

– Det er fordi de har det blikket hvor de klarer å se det unike i det som er rundt dem. Det klarer å se på det med internasjonale briller, og ser hva som er eksotisk og annerledes for amerikanere og italienere. Jeg tror det er noe av suksessformelen. De har sansen for å se de gode historiene.

Gjennomfører med stil

– Arild er noe så sjeldent som en mann som kan entre et hvilket som helt lokale med sin ganske slentrende og folkelige stil, og ta et rom. Han påkaller seg oppmerksomheten fra alle, store som små, gamle som unge, uansett hvor de befinner seg på den samfunnsmessige rangstigen, sier Nilsen.

– Han har den nådegaven at han klarer å fange oppmerksomheten og trollbinde et publikum. Kanskje ikke alltid på et like solid grunnlag, men allikevel lander han fjellstøtt med telemarksnedslag, skryter Nilsen, som går langt på vei i å kalle Halvorsen arbeidsnarkoman.

– Han liker jobben så godt at han legger ned utrolig mye energi og lidenskap i alt han gjør, og uansett hvor sliten han er klarer han å gjennomføre det og hente seg inn igjen. Og til tross for at han ikke er spesielt mye bedre i engelsk enn Thorbjørn Jagland gjør han det samme internasjonalt, ler Nilsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.