– Vi har alltid hatt fokus på miljøet, og tanken bak det hele var å arrangere et kulturarrangement tilpasset ungdom, som samtidig setter miljøarbeid på dagsordenen, sier festivalsjef Emma Bjørgan (19).

unge arrangører

Mylder arrangeres av rundt 20 frivillige ungdommer mellom 15-19 år, og finner som vanlig sted i Hamar park. Festivalen har et budsjett på edruelige 125.000 kroner, og gjennomføres med støtte fra Hamar kommune, Hedmark fylkeskommune, Natur og Ungdom og Sparebank 1. Ungdommene er klare på at hele festivaldagen skal preges av en grønn tråd, og at de får mye ut av de innsamlede midlene.

HER kan du se HAs reportasje fra fjorårets myldrefestival.

– Vi serverer mat og drikke fra lokale gårder, selger lopper på vårt lille festival-loppemarked og legger til rette for at folk kan spille badminton med hjemmelaget utstyr.

– I tillegg kommer Natur og Ungdom, som i år feirer 50-årsjubileum, med en egen stand, forteller Bjørgan. Arrangørene forteller at festivalen har utviklet seg i en meget positiv retning siden oppstarten for to år siden.

– Vi har gått fra å være en liten festival til å bli en festival å regne med. I år har vi utvidet med større budsjett og flere artister, sier økonomiansvarlig Esten Segbø.

Selve sceneprogrammet har, ifølge arrangørene, aldri vært bedre.

– Årets store headliner er Razika. De tar turen helt fra Bergen, og vi er veldig stolte av å ha fått dem hit. Vi har også klart å hente punkrock-bandet Lüt fra Tromsø, som var en av årets fire Urørt-finalister, sier Bjørgan.

Ikke bare for ungdom

17. juni er datoen som må hukes av i kalenderen, og de unge arrangørene forteller at samtlige er velkomne til å ta del i moroa.

– Det startet som en ungdomsfestival, men vi håper at både barnefamilier og andre voksne kommer innom for å ta seg en titt, sier Bjørgan. Arrangørene forteller at parken skal avgrenses med en symbolsk sperring, og at både unge og voksne kommer inn på området til en rimelig pris.

– Vi har alt fra visesang til metal på programmet, og jeg er rimelig sikker på at vi kan tilby noe for alle som tar turen, sier Bjørgan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.